Kjetils ovnsbakte flyndre





Kjetils ovnsbakte flyndre oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Denne retten ble lagd på sparket av min sønn. Han hadde fisket en 3,5 kg slettvar og denne er av den faste typen i kjøttet. Om dere ikke får tak i en slik kan det brukes piggvar, kveite, men bruk en fisk som er fast.
I sausen brukes det mye smør, men det er nå slik proffene gjør for å få den ultimate smaken. Og husk at når en rører inn smør at dette ikke må koke mer etter at det er rørt inn.

Fiskekrydderet vi bruker er en ferdig blanding fra Fiskeeksperten i Kristiansand.


Oppskriften inneholder 106 Kalorier, 4 g Karbo, 8 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kjetils ovnsbakte flyndre er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgslettvarfilet, 4 stk
0,5stkhakket løk
2tsgrovt salt
Fiskekrydder og dill

Saus

0,5stkhakket løk
1,5dlkremfløte
150grmeierismør
Fiskekrydder

Tilbehør

4porsjon(er)mandelpoteter eller amadine
850grbrokkoli og blomkål i buketter


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kjetils ovnsbakte flyndre!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105.70794.34Kcal
Protein7.7057.87gram
Karbohydrat3.5426.60gram
Kostfiber1.128.42gram
Fett6.5048.85gram
Mettet fett3.9229.46gram
Salt0.654.86gram
Pris på oppskriftenKr 10.21Kr 76.73Kroner
Hele oppskriften veier3 006 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens flyndra så godt du kan og kutt ut 4 fileter. Dette er litt vrient men evt få en fiskehandler til å gjøre det. På en middels stor flyndre får en 4 fileter. Om den er større kan hver filet deles i 2. Kniven føres langs ryggbeinet og ut mot siden, og det samme under. Bruk sylskarp og myk kniv.
Filetene legges i en langpanne på alufolie som er smurt med litt smør. De dekkes med løk, salt og krydder. Vi hadde på dill og fiskekrydder, men og pepper ol kan brukes. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Dette er litt avhengig av tykkelsen på filetene. Du kan evt åpne opp og pirke litt i dem for å se om de er stekt. Om fisken deler seg fint er den ferdig.

Sausen:
Kok opp fløte og hakket løk + krydder. La det småkoke til det er redusert og tyktflytende, 10-20 min. Ta det delvis av platen og pisk inn smøret i biter. Ta ett par biter av gangen og pisk de helt inn. Sausen må ikke koke når dette gjøres.

Damp brokkoli og blomkål i litt vann, salt og smør til de er litt myke. Kok poteter. Det er best med amadine.

Server som på bildet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kjetil Pettersen
(Intern: 31995)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2015-04-12
Oppdatert dato:2015-04-12
Lesere: 3999 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjetils ovnsbakte flyndre.Kjetils ovnsbakte flyndre.
Denne retten har 105,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette med honning.Rødspette med honning.
Denne retten har 99,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndre med honningsmak.Flyndre med honningsmak.
Denne retten har 77,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piggvar med kapers og tørkede tomater.Piggvar med kapers og tørkede tomater.
Denne retten har 199,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette og skalldyr bakt i folie.Rødspette og skalldyr bakt i folie.
Denne retten har 88,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt piggvar med koriandermariande.Ovnsbakt piggvar med koriandermariande.
Denne retten har 280,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.