Fotograf:
Norges sjømatråd
Stekt kveite med tapenade inneholder
130 Kalorier,
5 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Stekt kveite med tapenade har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt kveite med tapenade er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
17545 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt kveite med tapenade!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 129.55 | 884.32 | Kcal |
Protein | 6.18 | 42.19 | gram |
Karbohydrat | 4.57 | 31.20 | gram |
Kostfiber | 0.55 | 3.75 | gram |
Fett | 8.95 | 61.09 | gram |
Mettet fett | 3.37 | 23.00 | gram |
Alkohol | 0.70 % | | | |
Salt | 0.46 | 3.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.12 | Kr 62.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 730 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,11 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjør alle ingrediensene til tapenaden i en hurtigmikser til en glatt purè.
Skjær kveitefileten i serveringsstykker og brun dem raskt i smør eller olje i stekepanne.
Legg stykkene på et stekebrett, og smør tapenaden på stykkene. Stekes ferdig i ovn på 185 grader, 5-6 minutter.
Persillepoteter
Skrell potetene og kutt dem opp i like store skiver. Bland dem med smør olivenolje og persille, og legg dem på et stekebrett. Bakes i ovn til de er møre
Ingefærsaus
Surr sjalottløk og ingefær i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Hell i fiskekraft og fløte og la dette koke inn til en fyldig konsistens.
Sil sausen og pisk så inn usaltet smør. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skum sausen med en stavmikser før den helles på tallerkenen.
Server kveita med persillepoteter og ingefærsausen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 1178)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-31
Oppdatert dato:2002-08-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift