Fotograf:
Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø (H2W)
Ovnsbakt kveite er en fantastisk fisk å servere gjester. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør verdig en så flott fisk. Et festmåltid med gode norske råvarer. Oppskriften inneholder
151 Kalorier,
6 g Karbo,
7 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 14 lesere
Lesere:
23906 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 150.72 | 1 054.96 | Kcal |
Protein | 7.38 | 51.66 | gram |
Karbohydrat | 6.01 | 42.07 | gram |
Kostfiber | 1.06 | 7.42 | gram |
Fett | 10.56 | 73.91 | gram |
Mettet fett | 5.10 | 35.70 | gram |
Salt | 0.22 | 1.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.12 | Kr 70.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 200 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,95 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 150 grader.
Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk fisken med kjøkkenpapir.
Skjær noen snitt i skinnet og legg fisken i ildfast fat.
Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.
Bak fisken midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 20 minutter. Kjernetemperaturen skal være 45 grader.
Eplesmørsaus
Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør.
Hell på fløte og kok sausen til den tykner.
Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner.
Press saften av sitron og smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper. Hold sausen forsiktig varm.
Rør inn epleterninger like før servering.
Byggrisotto
Kok byggris i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.
Rør inn smør og ost, smak til med salt og pepper, og rør innhakket persille like før servering.
Gulrotpuré
Rens og skjær gulrot i tynne skiver. Kok dem møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og mos gulrøttene.
Rør inn smør og fløte, og smak til med salt og pepper.
Server kveiten med det gode tilbehøret.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29153)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-29
Oppdatert dato:2013-03-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift