Fotograf:
Norges sjømatråd
Ovnsbakt Norsk Kveite med grønt urtelokk inneholder
156 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Ovnsbakt Norsk Kveite med grønt urtelokk har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt Norsk Kveite med grønt urtelokk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6159 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt Norsk Kveite med grønt urtelokk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 156.28 | 913.50 | Kcal |
Protein | 8.17 | 47.76 | gram |
Karbohydrat | 3.33 | 19.46 | gram |
Kostfiber | 0.65 | 3.80 | gram |
Fett | 11.79 | 68.92 | gram |
Mettet fett | 5.78 | 33.79 | gram |
Alkohol | 0.41 % | | | |
Salt | 0.18 | 1.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.90 | Kr 75.40 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 338 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,52 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter og tørk dem på kjøkkenpapir.
Surr tomatpure i litt olje sammen med løk og hvitløk. Tilsett hvitvin og reduser til halvparten. Tilsett tomatene og kok det hele til det blir en tykk grøt. Press blandingen gjennom en finsil. Smak til med salt, pepper, sukker og frisk basilikum. Avkjøl og fordel blandingen oppå kveita.
Rens persille og basilikum for stilk og skyll de for sand. Kjør så i en foodprosessor/barmixer sammen med pankomel til det blir en lysegrønn masse. Strø det på toppen av fisken.
Bak kveitefiletene i ovn ved 200 grader C i 6 til 8 minutter.
Kok inn fløte og melk til det tykner litt. Smak til med revet parmesanost, salt, pepper og litt sitronsaft.
Rens soppen godt med en børste og del de største. Stek dem på høy varme i litt solsikkeolje og smør. Ikke ha for mye sopp i pannen da kan den bli kokt og ikke stekt. Smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23342)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-27
Oppdatert dato:2007-01-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift