Fotograf:
Norges sjømatråd
Gudekveite ´Balder´ i champagnesaus inneholder
112 Kalorier,
1 g Karbo,
10 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Gudekveite ´Balder´ i champagnesaus har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gudekveite ´Balder´ i champagnesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9929 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gudekveite ´Balder´ i champagnesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 112.25 | 871.13 | Kcal |
Protein | 9.86 | 76.52 | gram |
Karbohydrat | 0.63 | 4.89 | gram |
Kostfiber | 0.36 | 2.79 | gram |
Fett | 6.82 | 52.93 | gram |
Mettet fett | 2.69 | 20.88 | gram |
Alkohol | 1.17 % | | | |
Salt | 0.09 | 0.73 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 15.49 | Kr 120.21 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 209 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,24 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1) Vi renser og flår fisken (du kan jo be din sjarmerende fiskeleverandør om å gjøre dette), og stiller den i en stor ildfast form som vi har penslet med litt olje. Vi salter med fingersalt, og lar fisken stå mens vi lager grønnsaksbuljongen.
2) Vi deler opp grønnsakene i passende biter, har dem i en kasserolle sammen med aromatene og vannet, og koker dette en halv time. Vi tilsetter vinen og koker nok en halv time, siler av, og slår ¾ av buljongen over fisken. Vi stiller fisken i ovnen og baker den på ca. 180 grader i 20 minutter.
3) Vi tar halvparten av champagnen og koker inn med resten av grønnsaksbuljongen til 2 dl.
Vi pisker inn smøret, smaksetter med salt og pepper og i det hellige øyeblikket da den varme fisken løftes og fordeles på varme tallerkener, avrunder vi sausen ved å tilsette resten av champagnen mens vi visper energisk, slik at sausen blir lett og skummende.
4) Vi arrangerer fisken på fat, med tilbehør som vårløk, asparges, poteter i skiver etc.
5) Vi serverer tørr årgangschampagne til festfisken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23320)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-27
Oppdatert dato:2007-01-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift