Fotograf:Synøve Dreyer Kveite er julefisken fremfor noen. Prøv denne spennende oppskriften med sennepssaus og olivenbrød.
Oppskriften inneholder 223 Kalorier, 21 g Karbo, 10 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær kveite i porsjonsstykker.
Bland mel, salt og pepper i en skål, pisk egg i en annen skål og ha griljermel i en tredje skål.
Vend kveiten først i mel, deretter i egg og så i griljermel.
Stek kveitestykkene i smør og olje i en stekepanne til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.
Sennepssaus
Hardkok egg.
Finhakk sylteagurk, persille, estragon og kapers.
Mos hardkokt eggeplomme sammen med sennep, og pisk inn olivenolje i en tynn stråle.
Tilsett sylteagurk, persille, estragon, kapers, hvitvinseddik og saften av sitron, og smak til med salt.
Olivenbrød
Varm melk fingervarm, tilsett olje og bland inn smuldret gjær i en bakebolle. Melkeblandingen skal ikke være over 37 °C når gjæren blandes inn.
Finhakk soltørkede tomater og skjær oliven i ringer.
Ha soltørkede tomater, oliven, salt og hvetemel i melkeblandingen og elt deigen jevn og smidig.
La deigen heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle, ca. 45 minutter.
Elt deigen lett, form den til et brød, og legg på bakepapir på et stekebrett. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 20 minutter.
Snitt brødet, pensle med lunkent vann og stek nederst i stekeovnen til olivenbrødet er gjennomstekt, ca. 35 minutter.
Server panert kveite med sennepssaus, nystekt olivenbrød og aspargesbønner. Pynt gjerne med revet sitronskall.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 33265)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-09-16
Oppdatert dato:2017-09-16