Fotograf:
Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Julekveite fra sommarøy inneholder
115 Kalorier,
0 g Karbo,
14 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Julekveite fra sommarøy har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Julekveite fra sommarøy er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7328 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Julekveite fra sommarøy!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 114.98 | 740.97 | Kcal |
Protein | 13.60 | 87.64 | gram |
Karbohydrat | 0.26 | 1.68 | gram |
Kostfiber | 0.08 | 0.52 | gram |
Fett | 6.31 | 40.66 | gram |
Mettet fett | 1.60 | 10.31 | gram |
Alkohol | 0.37 % | | | |
Salt | 0.17 | 1.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.30 | Kr 111.49 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 867 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,9 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens og vask det beskyttende slimet av fisken. Skrubb skinnet godt. Skjær eller klipp bort finnene. Skjær ev. av hodet og sporen for å spare plass i langpannen.
Snitt opp ryggskinnet.
Dryss på salt og pepper og legg biter av smør, skiver av sitron og noe grener rosmarin i snittene.
Legg fisken på bakepapir i en langpanne.
Stek den i stekeovnen ved 160 grader i 30 - 40 minutter. Sjekk med en spiss kniv ved ryggbeinet.
Ved hjelp av bakepapiret, overfører du den helstekte kveiten til et stort fat.
Server kveita med kokte rotgrønnsaker og beurre blanc med frisk gressløk
Gressløk beurre blanc:
Surr sjalottløk i litt olje til løken er myk. Ha i hvitvin og kok inn til halvparten. Ha i fiskekraft og kok inn til ca. 3 dl.
Tilsett matfløte og kok inn til sausen tykner noe.
Ta kjelen vekk fra varmen og pisk inn temperert smør i terninger.
Smak sausen til med salt og pepper. Ha i frisk gressløk rett før servering.
Alternativt tilbehør:
Helstekt kveite kan serveres med det tradisjonelle tilbehøret agurksalat og rømme eller hollandaisesaus og grønne bønner
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23324)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-27
Oppdatert dato:2007-01-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift