Fotograf:
Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen
Til bakt kveite med røykte mandler, potetterrin, puré av jordskokk og sprø østerssopp i herlig harmoni må du bruke litt tid. Men til fest gjør vi gjerne det. Oppskriften inneholder
130 Kalorier,
5 g Karbo,
5 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bakt kveite med røykte mandler er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4430 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bakt kveite med røykte mandler!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 129.76 | 1 366.05 | Kcal |
Protein | 5.17 | 54.43 | gram |
Karbohydrat | 4.52 | 47.58 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 10.53 | gram |
Fett | 9.01 | 94.85 | gram |
Mettet fett | 4.38 | 46.11 | gram |
Alkohol | 1.13 % | | | |
Salt | 0.13 | 1.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.28 | Kr 87.17 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 211 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,93 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Husk å start dagen før med potetterrin.
Potetterrin
Sett stekeovnen på 160 grader.
Skrell potet og skjær i tynne skiver med ostehøvel.
Dekk en brødform med bakepapir og legg potetskivene lagvis mens du pensler mellom lagene med en blanding av olje, pepper, salt og sitron.
Bak i ovn under lokk i ca. 1 time. Legg så en lik brødform ned i og legg på press til dagen etter.
Sett stekeovn på 180 til 200 grader.
Før servering ta terrinen ut av formen og del i porsjonsbiter. Varm opp porsjonene i ca. 10 til 12 minutter, slik at de blir gylden og fine på alle sider.
Hvitvinssaus
Finhakk løk og fres til den er blank. Tilsett hvitvin og reduser til det halve før du tilsetter fiskekraft og reduserer til det halve igjen.
Tilsett fløt og reduser sausen til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
Kveite
Skjær kveitefilet i porsjonsstykker.
Lag en 10 % saltlake av 100 gram salt per liter vann. Ha saltet oppi vannet, og rør til saltet er oppløst. La fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 6 minutter.
Røykte mandler
Kok opp halvparten av mandlene i godt saltet vann. Sil vekk vann og la de tørke.
Legg mandlene i en røykovn av typen som man har med på fisketur, og røyk dem lett. La røykovnen stå til den er kald slik at røyken får lagt seg, ca. 10 minutter.
Riv mandlene på et fineste rivjernet. Paner fisken med de røykte mandlene.
Bak fisken i en ildfast form i ovn på 180 grader i ca. 8–10 minutter.
Jordskokkpuré
Rens og kutt jordskokk i grove biter. Kok i melk og fløte til de er møre.
Hell melk og kjør jordskokk i blender eller med stavmikser til en glatt puré. Spe med melk og fløte hvis pureen blir for tørr, og smak til med salt og pepper.
Østerssopp
Riv østerssopp i biter og fres i panne med smør til de blir sprøe. Smak til med salt og pepper.
Skald mandler og rist dem i panne til de er lett gyllende. Ha på litt salt.
Anrett det hele på varm tallerken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29089)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-29
Oppdatert dato:2013-03-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift