Denne uken blir det flere indiske retter og oppskrifter hos oss. Mye pga flere glass med indiske smaker som står i kjøleskapet og ønsket om noen raske middager med varme. Det er jo skikkelig kaldt ut her i skrivende stund. Men det vi har funnet ut er at med kylling, kjøttdeig og diverse andre råvarer man ofte har i huset, kan man på en enkel måte lage en indisk vri på det meste. Og den ingrediensen som ble brukt mest er Indisk Currypaste fra Masalamagic samt en boks med grønn karripasta vi har stående. Og det beste med alle disse rettene er at de er så enkle at selv de som ikke er så proffe på kjøkkenet kan lag dem. Så her under får dere flere eksempler på enkle retter som smaker masse og som alle kan lage. Og man får brukt både kjøttdeig, kylling, lam og annet kjøtt om ønskelig. I tillegg legger jeg ved noen av de mest populære suppene med indisk smak.
PS: Ang currypaste og krydderblandinger. De fleste kan du lage selv hjemme på kjøkkenet. Vi lager selv tørre krydderblandinger mens vi kjøper curry paste. Sjekke denne linken her for alle mine oppskrifter på krydderblandinger du kan lage hjemme:
Hjemmelagde krydderblandinger.
Egen side med indisk mat.
Indisk curry
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.03.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
400 g kjøttdeig eller kvernet fårekjøtt
2 ss olje
1 bunt vårløk
2 ss grønn karripasta
1 boks kokosmelk
Dette er en enkel og utrolig god oppskrift. Bruk vanlig kjøttdeig eller aller helst lammedeig. Karripasta justerer smaken men grønn karripasta er ikke så sterk som man skal tro. Ved koking av ris har vi i litt gurkemeie og eget riskrydder.Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen på god varme i olje, bruk en tregaffel eller lignende til å dele den opp med.
2. Tilsett vårløk i biter, og rør inn karripasta.
3. Ha i kokosmelken, og la gryta småkoke i ca 1 minutt.
Server med ris og eventuelt en salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
225,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling Tikka Masala
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.03.2018Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1/2 kg kyllingbryst
1 løk
en boks Tikka Masala Sause eller 1/4 Tikka Masala Paste
8 tomater (eller to bokser hakkete tomater)
2 ss fløte
olivenolje til steking
En klassisk indisk rett nå med oppdatert bilde. Enkel å lage om en bruker ferdige sauser som her. Vi brukte Tikka Masala saus fra Masalamagic.
Denne anbefales virkelig og er utrolig smakfullFremgangsmåte
Varm oljen, finhakk løken og hvitløk, og stek i ca. 1 minutt. Skjær kyllingbrystene i terninger og brun de lett. Ha i Tikka Masala saus, og bland det inn i kjøttet sammen med tomatene. La det småputre i 20 minutter. Bland inn fløten og creme fraiche før du serverer med ris og kanskje Naan og Raita.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
109,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk lammegryte
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2002Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
400 g lammekjøtt, uten ben, fra stek eller bog
1 løk
2 ss olivenolje
3 ss indisk karrypasta
1 boks hakkede tomater
1 ts sukker
2 ss kokosmasse
En gryte som er rask å lage samt virkelig smaker indisk. Vi brukte indisk karrypasta fra Masalamagic og det var mer enn nok med 2 ss, så pass på. Blir det for sterkt så ha litt yoghurt eller rømme ved siden av. Denne kan og lages med annet kjøtt, og vi tok litt foskjellige rester fra fryseren.Fremgangsmåte
1.Del lammekjøttet i terninger, og hakk løken. Ha dette i en varm stekepanne med olje, og tilsett karrypastaen når løken er blitt gyllen.
2.Hell på tomatene, og la gryta trekke i 10-15 minutter.
3.Tilsett sukker og kokosmasse. Klipp gjerne litt frisk koriander over. Server sammen med ris og en salat.
Karrypasta kjøpes på glass og er en perfekt smakssetter til en mengde middager. Den består av de mest særegne krydderne fra østen: hvitløk, ingefær, kummin, chili og gurkemeie.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Indisk kylling tandoori
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
8 kyllinglår eller 1 stor kylling delt i porsjonsstykker
Tandoorimarinade:
10 hele nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 kardemommekapsler
2 løk
4 båter hvitløk
5 cm fersk ingefær
2 ts mildt chilipulver, evt. 2 ts paprikapulver
+ 1/4 ts sterkt chilipulver
2 ts kvernet pepper
1 1/2 ts gurkemeie
3 1/2 dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft
Tomat- og agurksalat:
4-5 tomater i små terninger
1/2 finhakket agurk
1 finhakket chili
1/2 finhakket løk
finhakket, frisk koriander
saften fra 1 lime
1/2 ts sukker
litt salt
Raita:
1 beger yoghurt naturell
1 agurk
1 ss hakket mynte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukker
Her er det krydderet som bestemmer mye av smaken. Vi bruker kyllinglår og serverer med ris, yoghurt og korianderdryss.Fremgangsmåte
Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt. Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.
Tomat- og agurksalat:
Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.
Raita:
Skrell en agurk og gni den lett med salt. Riv den på et rivjern og sil fra overflødig væske. Vend agurken inn i yoghurten sammen med litt finhakket mynte. Smak til med salt, pepper og sukker. Raita skal serveres kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
94,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk kylling i tortilla
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 stk kyllingfileter i biter
1 ss matolje
1 ts masalamagic koriander paste
0,5 løk hakket
3 fedd hvitløk hakket
0,5 rød paprika i biter
125 gr hermetisk sjampinjong
1 dash salt og pepper
1 håndfull kinakål
Det meste kan man ha i en tortilla, og her bruker vi kylling stekt med korianderpaste, løk og paprika. Sjampinjong passer til.Fremgangsmåte
Kutt kyllingen i biter og varm olje i stekepanna. Brun kyllingen til den er gylden. Ha så i løk, hvitløk, paprika + koriander paste. La alt steke til løken er gylden og kyllingen gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
Ha i sjampinjong og surr 2 minutter. Til slutt har du i kinakål som er reven i biter. La den bli myk før dette fylles på tortillas og serveres.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk korianderkylling
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
30.11.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Nirus VerdenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 gr kyllingfilet
2 ss Nirus koriander paste
4 ss naturell yoghurt
2 porsjoner basmatiris
Naan brød.
En nydelig variant av ovnsbakt kylling som smakte utrolig godt. Ideen kommer fra Niru Kumra hos Masalamgic, og jeg brukte deres korianderpaste. Denne anbefales virkelig!
Vi serverte den plain med ris og naan brød.
Tips til koking av ris. Vi har riskoker og her hadde vi i en ss currypaste før kokingen. Risen får en aroma og en litt skjult styrke,Fremgangsmåte
Del filetene i passende biter og bland youghurt og koriander paste godt sammen. Helle dette over kyllingfiletene og la det stå ett par timer.
Hell så alt sammen i en ildfast form og la det steke i ovn ved 225 grader i 15-20 minutter. Hold ett øye med det.
Server med basmatiris og naan brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saritas indisk korma
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
18.02.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 glass saritas kormasaus 350 g
500 g kyllingfilet i biter
3 porsjoner ris
Friske koriander eller basilikum blader.
Etter å ha hatt masse reklame for saritas sine produkter, måtte vi bare prøve en av disse. Valget falt på sausen korma og denne blandet i kylling. Dette er jo en veldig lettvint måte å gjøre det på og resultatet smakte greit, men det er ett stykke igjen til en hjemmelagd eller korma på restaurant. Dvs det er litt kjedelig smak.Fremgangsmåte
Kutt kylling i biter. Varm olje i stekepannen og brun disse bitene i noen minutter.
Ha så over kryddermiksen og stek i ett par ekstra minutter. Tilsett så all sausen og la det småputre i ca 10-12 minutter.
Server med dryss av urter og kokt basmatiris,
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indiske kjøttboller
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.08.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
450 g. Fårefarse
1 løk
1 fedd hvitløk
1½ ts. karry
1 ss. potetmel
Saus:
1 ss. solsikkeolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
2 ts. karry
400 g. konserverede, knuste tomater
4 ss. vann
Garnering:
korianderblader eller bredbladet persille
En oppskrift fra Per i Danmark. Boller med mye smak, men kan gjerne krydres litt ekstra, kommer litt an på hvilken type karri du bruker.
Kan serveres med ris eller som en del av en buffe.Fremgangsmåte
Skrell løken og hakk det fint. Skrell og press hvitløksfeddet. Bland kjøttet med løk, karry, hvitløk og potetmel til en smidig farse.
Del farsen i 16 akkurat store deler og form dem til kjøttboller. Det er lettere å trille kjøttbollene, hvis man først fukter hendene med litt kaldt vann.
Sett en gryte halvt fyllt med lettsaltet vann i kok. Legg kjøttbollene i vannet ved hjelp av en hullskje. La dem surre ved svak varme i 10 min.
Lag sausen imens:
Varm opp oljen i en stor gryte. Stek hvitløk, løk og karry i ca. 1 min. Tilsett knuste tomater og 4 ss. vann.
Ta forsiktig kjøttbollene opp og bland dem forsiktig i sausen.
Garner med skyllet, grovhakket koriander eller bladpersille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nesten indisk suppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 løk
2 hvitløkbåter
200 g hodekål
400 g kålrot
2 ts smør
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær
2 ts sukker
2 ts salt
4 ss tomatpuré
11-12 dl vann
1 grønnsaksblanding terning
Tilbehør
Frisk koriander eller
bladpersille
Høstlig suppe som bruker høstgrønnsaker. Egentlig en vanlig grønnsakssuppe som har en liten indisk touch.Fremgangsmåte
Skrell løk og grovhakk. Hakk hvitløk fint. Strimle og grovhakk kålen. Skjær kålrot i jevne terninger/biter. Fres løk og hvitløk i smør i en kjele. Tilsett kanel og ingefær, sukker, salt og tomatpuré. Fres det en stund. Tilsett kålrot, hodekål, vann og buljongterning.
La suppen få putre/trekke ca. 15 minutter under lokk. Smak til med salt.
Pynt suppen med friske blader av koriander eller bladpersille.
Server med yoghurt og naanbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
26,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Karri, hjemmelagd
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.10.2017Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
125 gr. tørket chili
250 gr. koriander frø
15 gr. fennikel frø
50 gr. spisskummen
6 stk. stjerne anis
3/4 stk. muskatnøtt
10 stk. nelliker
1 stk. hel kanel
60 gr. gurkemeie
12 stk hel kardemomme
En skikkelig hot curry som vi lager hjemme. Denne passer fint i indiske retter.
Dette blir en stor porsjon og det kan lønne seg å dele ned noen ganger. Men kan jo stå lenge og når man først har drasset ut morteren så! Varier gjerne litt med mengden tørket chili for svakere og sterkere krydder.Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en morter eller en food processer og kjør det ut til en jevn masse
Oppbevares tørt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
273,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 43,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rask kjøttdeigpanne med indisk smak
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Nirus VerdenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 gr kjøttdeig
1 paprika
Evt andre grønnsaker eller sjampinjong.
2 ss Masalamagic curry paste, 1 ss om du er pingle
koriander til pynt
2 porsjoner ris
En rask rett som er delvis kopiert fra Masalamagic og som bruker deres curry paste. Oppskriften er lagd opprinnelig av Niru Kumra
Curry pasten til Masalamagic er ganske sterk og kan evt vannes ut med litt vann. Men den har mye aroma i seg og passer fint med kjøttdeig.
Kjøttdeigblandingen kan og brukes i pitabrød, på pizza eller til taco.Fremgangsmåte
Varm opp pannen og ha i kjøttdeigen. La den bli brun og så har du i curry paste. Så videre paprika, evt andre grønnsaker som er finhakket. Til slutt sjampinjong.
Server med ris eller du kan bruke den som nevnt over.
PS
Jeg brukte 1 ss curry paste og det var nok for oss.
Note fra Niru Kumra
Curry er en kjent saus fra det indisk kjøkken. I tillegg har vi en krydderblanding som kan bestå av opptil 20 forskjellige krydder. Denne blandingen kan variere fra delstat til delstat. Her kan du smake min curry paste som er knust med olje og min krydderblanding uten noen kunstige konserveringsmidler eller tilsetninger. Ikke minst er den både gluten- og melkefri.
Paste betyr mos og er i prinsippet det samme som en pesto. Du kan bruke denne til å lage mange spennende retter med indisk smak. Min currypaste er sterk, ønsker du mildere smak bør du tilsette litt væske. Både vann og fløte kan brukes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
184,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk kyllingsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
5 g frisk ingefær
3 stk fedd hvitløk
1 stk rød chili
2 ss smør
3 stk gulrot
1 stk eple
2 stk løk
1 ss hot curry
2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
1 stk ferdiggrillet kylling (800 g)
3 dl matfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
12 blad frisk koriander
Vår versjon av denne suppen som er veldig populær. Her har vi brukt hjemmelagd currypulver og det gjør skikkelig susen. Alternativ er å bruke 2-3 ss karripaste. Vi brukte og en blanding av kremfløte og kokosmelk
Fremgangsmåte
Riv ingefærrot og finhakk hvitløken. Del chilien på langs og fjern frøene. Finhakk chilien.
Fres ingefær, hvitløk og chili mykt i smeltet smør i en romslig gryte. Tilsett revne gulrøtter, eple og løk. Dryss over curry og tilsett hønsekraft eller buljong. La alt få et oppkok og kok i 10 minutter.
Tilsett kyllingkjøtt i biter, fløte, kokosmelk og smak til med salt og pepper.
Dryss over fersk koriander før servering og server med nanbrød.
Varier styrken med mengde karripulver. Bruker du currypaste så bruk ca 2 ss, men smak til om du er usikker.
Klikk her for hjemmelagd hot karripulverRaskt næringsinnhold
Denne retten har
77,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Krydret indisk kyllingsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 ss vegetabilsk olje
0,5 løk finhakket
60 gr currypaste
400 gr stekt kyllingfilet i terninger
10 dl kyllingbuljong kraftig
200 gr hakkede hermetiske tomater
200 gr søtpotet i terninger
200 gr rensede hermetiske kikerter
1 håndfull hakkede basilikumblader
6 ss yoghurt naturell til servering
En klar og sterk suppe med indisk preg. Juster styrke med currypasten og evt mengde poteter. Vi brukte vanlige poteter da vi ikke hadde søtpotet.
Uten yoghurt er denne suppa allergenvennlig.Fremgangsmåte
Stek evt kyllingkjøttet i terninger om det ikke er ferdig. Sett til side.
Varm oljen og surr løken blank noen minutter. Ha i currypaste eller karripulver for eksempel. Surr ett par ekstra minutter
Ha i buljong og tomater, kok opp og ha i søtpoteter. Reduser og la de surre i ca 10 minutter til potetene er møre, rør jevnlig.
Ha så i kjøttet, kikertene og koriander. Varm opp og surr 1 minutt.
Suppen serveres med yoghurt og kanskje nanbrød eller annet brød. Litt spirer på toppen ser pent ut.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3120