Lammekoteletter på menyen


Oppdatertdato: 2021-10-11 Tema: Lam Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Alf Børjesson, Astrid Hals


Lam er ikke bare fårikål. Nå i disse lammetider er det virkelig verd å prøve lammekoteletter i forskjellige varianter. Disse kotelettene er møre og smakfulle, og hvis en ikke liker sauesmak så hjelper det veldig å fjerne fettet før steking. Og med en krydderblanding, kryddersmør og bra tilbehør er dette virkelig noe å smake på.
Lammekoteletter er rask mat og krever ikke så mye tilbehør og arbeid.




Lammekoteletter med sellerirotpuré og savoykål


Prøv også Lammekoteletter med sellerirotpuré og savoykål.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk lammekotelett
1 ts salt
½ ts pepper
4 båt hvitløk med skall
2 ss olivenolje

Sellerirotpuré:
150 g knollselleri (sellerirot)
1 dl kremfløte
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk savoykål
1 ss smør
½ ts pepper


Vil du ha god mat uten noen fiksfakserier bør du prøve denne enkle, men smakfulle middagen med lammekoteletter.


Fremgangsmåte

1. Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek dem sammen med hele hvitløksbåter i olivenolje i ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepannen.
2. Skrell sellerirot og skjær den i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kjør selleri sammen med fløte og smør i en matprosessor til en puré. Smak til med salt og pepper.
3. Del kålen i båter. Smørdamp kålen i vann og smør og krydre med pepper.

Server lammekoteletter med savoykål og sellerirotpuré.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Lammekoteletter med halloumi - og aubergineruller


Prøv også Lammekoteletter med halloumi - og aubergineruller.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 kg lammekotelett
2 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts tørket rosmarin

Halloumi- og aubergineruller:
2 stk aubergine
1 stk halloumiost
1 ts salt
½ ts pepper
½ potte frisk mynte
8 stk tannpirkere


Halloumi er en tradisjonell kypriotisk hvit ost. Den er en halvhard ost tilberedt av sauemelk tilsatt mynte, og har en behagelig smak som blir nydelig når osten blir grillet eller stekt. Prøvd den grillet med aubergine og lam som i denne oppskriften. Utrolig godt!


Fremgangsmåte

1. Skjær aubergine og halloumiost i en halv cm tykke skiver på langs. Krydre med salt og pepper og grill dem på grillen på begge sider til dem har fått en fin farge.
2. Legg en skive halloumiost på hver aubergineskive og strø over litt finhakket mynte. Rull sammen og fest dem med en tannpirker. Legg dem over i en ildfast form som står varm på grillen. La dem stå der til servering.
3. Pensle lammekotelettene med olje og dryss over salt, pepper og rosmarin. Grill kotelettene 3-4 minutter på hver side.
Server for eksempel med stekte poteter.

Tips:
I stedet for lammekoteletter kan du gjerne bruke lammelår i skiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 185,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Koteletter med balsamico løk reduksjon


Prøv også Koteletter med balsamico løk reduksjon.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 06.10.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 stk lammekoteletter(evt 2 svin)
1 ts tørket rosmarin
0,5 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian
1 dash salt og pepper
1 ss fin rapsolje

Reduksjon
2 finhakkede sjalottløker
0,75 dl god balsamico eddik
1,75 dl kjøttbuljong
1 ss smør

Pynt
Skiver av sitron og evt litt urter om du har.


Her kan du bruke både lam og svinekoteletter. En rett som smaker nydelig og her for 2 personer. Øker du mengdene vil det og ta litt lenger tid å redusere løksausen til det halve. Denne sausen vil nok fort bli en favoritt hos mange da den er anvendelig på forskjellige retter. Vi serverte bare med bakte små poteter med urtedryss.
Oppskriften er utregnet med lammekoteletter
Som erstatning for balsamico kan du bruke en vineddik med evt litt sitronsaft.


Fremgangsmåte

Bland sammen det tørre krydderet. Smør kotelettene med dette og la de ligge kaldt i en halv time. Varm rapsolje i en panne. Brun kotelettene på begge sider, skru ned varmen og la de surre til de er gjennomstekt eller om du evt ønsker de rosa inni. Setes til sides og holdes varme.

Løkreduksjonen.
I samme panna har du i løken og lar den surre seg myk og lett brun. 2-3 min. Rør inn eddik og buljong sammen med at du skraper opp rester av kotelettene. La dette surre ved middels varme i 5-10 minutter evt lenger, til mengden er halvert. Til slutt tar du vekk pannen, rører inn smøret og serverer denne på kotelettene.

Ved siden av kan du bruke poteter og evt grønnsaker etter smak. Vi brukte småpoteter i ovnen som her: Vask potetene godt, legg dem i en ildafst form. Sprinkle over litt olivenolje, hakket hvitløk og evt litt hakket chili. Dryss over salt og la stå ved 225 grader i 20-25 minutter. Dryss over urter før servering. Vi bruket tørkede som over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 183,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Koteletter på ungarsk maner.

Koteletter på ungarsk maner


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 stk. Lammekotelett
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 stk. løk
2 stk. grønn paprika
2 stk. rød paprika
4 stk. tomat
3 ts paprikapulver
1/2 stk. rød chili evt. 0,5 ts chilipulver
1 ts salt
2 ss smør /margarin til steking



Fremgangsmåte

1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i smør/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Ta kotelettene ut av pannen.

2. Rens og skjær løk og paprika i skiver, tomater i båter og finhakk chilipepper. Smelt ca. 3 ss smør/margarin i en panne med høye kanter og ha i grønnsakene. Dryss over paprikapulver og la det surre på svak varme i ca. 10 minutter.

3. Legg kotelettene over grønnsakene i pannen og la dem trekke med i ca. 5 minutter.

Server poteter eller pasta til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakte lammekoteletter.

Foliebakte lammekoteletter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2005
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 lammekoteletter, eventuelt delt i to
3 dl olivenolje
1 presset sitron
1 ss frisk oregano, grovhakket
½ ss frisk timian, grovhakket
4 båter hvitløk, finhakket
1 pk cherrytomater
1 gul eller grønn squasj
150 g geitost, eller pecorino
4 små laurbærblad
1 ts salt
½ ts kvernet sort pepper


De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…


Fremgangsmåte

-St.Giorgios Kleftikopakker

1. Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over.
2. Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30*30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt. Kutt squasjen i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg over et laurbærblad i hver pakke.

3. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.

Server med for eksempel hvitløksbagetter til.

Legg en hvitløksbagett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 291,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronmarinerte lammekoteletter.

Sitronmarinerte lammekoteletter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2005
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 kg lammekoteletter
1 dl olivenolje
1/2 sitron
1/2 dl friske urter (persille, basilikum, rosmarin)
1 ss revet sitronskall
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper


Lammekjøtt har mye egensmak, men for å variere litt kan det være gøy å marinere kjøttet. Sitron og friske urter passer utmerket til lammekjøtt.


Fremgangsmåte

1. Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en ildfast form eller i en tett plastikkpose.
2. Legg i lammekotelettene og la det stå kjølig i 2-3 timer, eller lengere. Vend på posen av og til.
3. Dryss over salt og pepper og legg lammekotelettene på varm grill.
4. Grill kotelettene i ca 6-7 minutter. La de hvile litt før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 304,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter med timian- og hvitløkspotetpuré.

Lammekoteletter med timian- og hvitløkspotetpuré


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.04.2014
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 kg lammekotelett
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking

10 stk potet
½ dl matfløte
2 båt hvitløk
2 ss finhakket frisk timian
2 ss smør
½ ts salt
½ ts pepper


Gi potetmosen smak av urter og hvitløk, og lammekotelettene når nye høyder!


Fremgangsmåte

1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann.
2. Mos potetene, og bland inn smør, fløte, presset hvitløk og timian. Smak til med salt og pepper.
3. Krydre lammekotelettene og stek dem raskt på hver side på sterk varme. Etterstek på svak varme ca. 2 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter med sopp- og løkstuing.

Lammekoteletter med sopp- og løkstuing


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 lammekoteletter
salt
pepper
smør eller olje til steking

Sopp- og løkstuing:
Sopp
1 løk
smør til steking
2 dl creme faiche (1 beger)
1-2 ts dill
1-2 ts sitronsaft
salt
pepper



Fremgangsmåte

Rens og del sopp og løk i båter. Smelt litt smør i en panne og fres sopp og løk til løken er myk og har fått litt farge. Hell over creme fraiche og la det surre i ca. 5 minutter. Smak til med dill, sitronsaft, salt og pepper.

Server kotelettene med nykokte poterer, sopp- og løkstuingen, kokte høstgrønnsaker og tyttebær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 245,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cubanske koteletter.

Cubanske koteletter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

4 svinekoteletter eller 8 doble lammekoteletter

Krydderblanding
2 ts chilipulver
1 krm cayennepepper
1 krm malt kryddernellik
1 krm malt allehånde
1 krm spisskummen
1 krm kanel
2 ts Dansukker Demerarasukker
3 ss olje

Salsa
1 mango
1 papaya
3–4 tomater
2 ss Dansukker Lys Sirup tilsatt 1 krm malt ingefær
2 ts hvit balsamicoeddik
1 revet eller fint hakket hvitløksfedd
¼ rød chili
1 ss finhakket frisk basilikum


Koteletter på grillen med salsa høres og er godt. Her med en krydderblanding som har inspirasjon fra karibien.


Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen. Pensle blandingen på kjøttet. La kjøttet stå i kjøleskap i 3–4 timer. Grill kotelettene 3–4 minutter på hver side, litt kortere tid for lammekotelettene.

Skrell fruktene og skjær fruktkjøttet i terninger. Del tomatene og ta ut kjernene. Skjær tomatkjøttet i terninger. Ta ut kjernene i chilien og skjær den i svært små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og sett den i kjøleskap slik at den får modne i smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter Navarra.

Lammekoteletter Navarra


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2002
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 lammekoteletter
salt
pepper
150 g kokt skinke i terninger
1 hakket løk
1 boks hermetiske tomater
2 finhakkede hvitløksbåter
1 bunt hakket persille
revet skall av 1 sitron


Lammekoteletter kan lages på utallige måter. Her har de fått følge av tomater, hvitløk og sitron.


Fremgangsmåte

1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i olje/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Ta kotelettene ut av pannen.
2. Surr skinke, løk, tomater, hvitløk, persille og sitron i pannen i ca. 5 minutter.
3. Legg kotelettene tilbake i pannen og la dem trekke med i ca. 5 minutter.
Server med ris eller pasta.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter i sherrysaus.

Lammekoteletter i sherrysaus


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 lammekoteletter
salt
hvetemel til panering
2 ss olivenolje
grovmalt pepper
2 1/2 dl tørr sherry
1 1/4 dl kraft/buljong
2 båter hvitløk
1 kvist timian
1 lite glass
oliven



Fremgangsmåte

1. Strø salt over kotelettene og vend dem i hvetemelet.
2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på alle sider. Dryss over salt og pepper og legg kotelettene til side.

3. Hell ut oljen som er igjen i pannen. Hell sherry og kraft/buljong i pannen og kok opp. Rens og press hvitløkbåtene rett i pannen. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.

Dynk sausen over lammekotelettene og server med oliven og godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter med timiansmør.

Lammekoteletter med timiansmør


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2002
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6-8 lammekoteletter
olivenolje
salt og pepper

Timiansmør:
100 g smør
2 båter hvitløk
2 ss sitronsaft
1ss frisk hakket timian
pepper


Piff opp lammekotelettene med eget timiansmør. Dette kan du lage i god tid på forhånd. Det er ikke bare godt. Men veldig godt.


Fremgangsmåte

1. Rør smøret mykt. Tilsett knust hvitløk, sitronsaft, timian og pepper og rør godt sammen. Lag en rull av smøret, pakk det i folie og legg i kjøleskapet. Kryddersmøret holder seg i kjøleskapet i mange dager.
2. Grill eller stek kotelettene pent brune i olivenolje og dryss over salt og pepper.

Server lammekotelettene med stekt sjampinjong, squash, tomatbåter, stekte poteter, timiansmøret og friske basilikumblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 305,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:378



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.