
Lam er ikke bare fårikål. Nå i disse lammetider er det virkelig verd å prøve lammekoteletter i forskjellige varianter. Disse kotelettene er møre og smakfulle, og hvis en ikke liker sauesmak så hjelper det veldig å fjerne fettet før steking. Og med en krydderblanding, kryddersmør og bra tilbehør er dette virkelig noe å smake på.
Lammekoteletter er rask mat og krever ikke så mye tilbehør og arbeid.
Lammekoteletter med sellerirotpuré og savoykål
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.10.2012Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 stk lammekotelett
1 ts salt
½ ts pepper
4 båt hvitløk med skall
2 ss olivenolje
Sellerirotpuré:
150 g knollselleri (sellerirot)
1 dl kremfløte
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk savoykål
1 ss smør
½ ts pepper
Vil du ha god mat uten noen fiksfakserier bør du prøve denne enkle, men smakfulle middagen med lammekoteletter.Fremgangsmåte
1. Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek dem sammen med hele hvitløksbåter i olivenolje i ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepannen.
2. Skrell sellerirot og skjær den i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kjør selleri sammen med fløte og smør i en matprosessor til en puré. Smak til med salt og pepper.
3. Del kålen i båter. Smørdamp kålen i vann og smør og krydre med pepper.
Server lammekoteletter med savoykål og sellerirotpuré.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammekoteletter med halloumi - og aubergineruller
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.10.2021Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
1 kg lammekotelett
2 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts tørket rosmarin
Halloumi- og aubergineruller:
2 stk aubergine
1 stk halloumiost
1 ts salt
½ ts pepper
½ potte frisk mynte
8 stk tannpirkere
Halloumi er en tradisjonell kypriotisk hvit ost. Den er en halvhard ost tilberedt av sauemelk tilsatt mynte, og har en behagelig smak som blir nydelig når osten blir grillet eller stekt. Prøvd den grillet med aubergine og lam som i denne oppskriften. Utrolig godt!Fremgangsmåte
1. Skjær aubergine og halloumiost i en halv cm tykke skiver på langs. Krydre med salt og pepper og grill dem på grillen på begge sider til dem har fått en fin farge.
2. Legg en skive halloumiost på hver aubergineskive og strø over litt finhakket mynte. Rull sammen og fest dem med en tannpirker. Legg dem over i en ildfast form som står varm på grillen. La dem stå der til servering.
3. Pensle lammekotelettene med olje og dryss over salt, pepper og rosmarin. Grill kotelettene 3-4 minutter på hver side.
Server for eksempel med stekte poteter.
Tips:
I stedet for lammekoteletter kan du gjerne bruke lammelår i skiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
187,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Koteletter med balsamico løk reduksjon
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
06.10.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk lammekoteletter(evt 2 svin)
1 ts tørket rosmarin
0,5 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian
1 dash salt og pepper
1 ss fin rapsolje
Reduksjon
2 finhakkede sjalottløker
0,75 dl god balsamico eddik
1,75 dl kjøttbuljong
1 ss smør
Pynt
Skiver av sitron og evt litt urter om du har.
Her kan du bruke både lam og svinekoteletter. En rett som smaker nydelig og her for 2 personer. Øker du mengdene vil det og ta litt lenger tid å redusere løksausen til det halve. Denne sausen vil nok fort bli en favoritt hos mange da den er anvendelig på forskjellige retter. Vi serverte bare med bakte små poteter med urtedryss.
Oppskriften er utregnet med lammekoteletter
Som erstatning for balsamico kan du bruke en vineddik med evt litt sitronsaft.Fremgangsmåte
Bland sammen det tørre krydderet. Smør kotelettene med dette og la de ligge kaldt i en halv time.
Varm rapsolje i en panne. Brun kotelettene på begge sider, skru ned varmen og la de surre til de er gjennomstekt eller om du evt ønsker de rosa inni. Setes til sides og holdes varme.
Løkreduksjonen.
I samme panna har du i løken og lar den surre seg myk og lett brun. 2-3 min. Rør inn eddik og buljong sammen med at du skraper opp rester av kotelettene. La dette surre ved middels varme i 5-10 minutter evt lenger, til mengden er halvert. Til slutt tar du vekk pannen, rører inn smøret og serverer denne på kotelettene.
Ved siden av kan du bruke poteter og evt grønnsaker etter smak. Vi brukte småpoteter i ovnen som her: Vask potetene godt, legg dem i en ildafst form. Sprinkle over litt olivenolje, hakket hvitløk og evt litt hakket chili. Dryss over salt og la stå ved 225 grader i 20-25 minutter. Dryss over urter før servering. Vi bruket tørkede som over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
182,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Lammekoteletter med sopp- og løkstuing
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 lammekoteletter
salt
pepper
smør eller olje til steking
Sopp- og løkstuing:
Sopp
1 løk
smør til steking
2 dl creme faiche (1 beger)
1-2 ts dill
1-2 ts sitronsaft
salt
pepper
Fremgangsmåte
Rens og del sopp og løk i båter. Smelt litt smør i en panne og fres sopp og løk til løken er myk og har fått litt farge. Hell over creme fraiche og la det surre i ca. 5 minutter. Smak til med dill, sitronsaft, salt og pepper.
Server kotelettene med nykokte poterer, sopp- og løkstuingen, kokte høstgrønnsaker og tyttebær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
245,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammekoteletter med timian- og hvitløkspotetpuré
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2014Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 kg lammekotelett
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
10 stk potet
½ dl matfløte
2 båt hvitløk
2 ss finhakket frisk timian
2 ss smør
½ ts salt
½ ts pepper
Gi potetmosen smak av urter og hvitløk, og lammekotelettene når nye høyder!Fremgangsmåte
1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann.
2. Mos potetene, og bland inn smør, fløte, presset hvitløk og timian. Smak til med salt og pepper.
3. Krydre lammekotelettene og stek dem raskt på hver side på sterk varme. Etterstek på svak varme ca. 2 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Koteletter på ungarsk maner
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 stk. Lammekotelett
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 stk. løk
2 stk. grønn paprika
2 stk. rød paprika
4 stk. tomat
3 ts paprikapulver
1/2 stk. rød chili evt. 0,5 ts chilipulver
1 ts salt
2 ss smør /margarin til steking
Fremgangsmåte
1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i smør/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Ta kotelettene ut av pannen.
2. Rens og skjær løk og paprika i skiver, tomater i båter og finhakk chilipepper. Smelt ca. 3 ss smør/margarin i en panne med høye kanter og ha i grønnsakene. Dryss over paprikapulver og la det surre på svak varme i ca. 10 minutter.
3. Legg kotelettene over grønnsakene i pannen og la dem trekke med i ca. 5 minutter.
Server poteter eller pasta til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
118,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammekoteletter Navarra
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2002Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
8 lammekoteletter
salt
pepper
150 g kokt skinke i terninger
1 hakket løk
1 boks hermetiske tomater
2 finhakkede hvitløksbåter
1 bunt hakket persille
revet skall av 1 sitron
Lammekoteletter kan lages på utallige måter. Her har de fått følge av tomater, hvitløk og sitron.Fremgangsmåte
1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i olje/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Ta kotelettene ut av pannen.
2. Surr skinke, løk, tomater, hvitløk, persille og sitron i pannen i ca. 5 minutter.
3. Legg kotelettene tilbake i pannen og la dem trekke med i ca. 5 minutter.
Server med ris eller pasta.
Sitronsmaken i denne retten er ganske fremtredende. Derfor er det lurt å smake seg frem. Et alternativ til kokt skinke kan være spekeskinke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
153,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sitronmarinerte lammekoteletter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2005Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
1 kg lammekoteletter
1 dl olivenolje
1/2 sitron
1/2 dl friske urter (persille, basilikum, rosmarin)
1 ss revet sitronskall
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
Lammekjøtt har mye egensmak, men for å variere litt kan det være gøy å marinere kjøttet. Sitron og friske urter passer utmerket til lammekjøtt.Fremgangsmåte
1. Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en ildfast form eller i en tett plastikkpose.
2. Legg i lammekotelettene og la det stå kjølig i 2-3 timer, eller lengere. Vend på posen av og til.
3. Dryss over salt og pepper og legg lammekotelettene på varm grill.
4. Grill kotelettene i ca 6-7 minutter. La de hvile litt før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
304,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Foliebakte lammekoteletter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2005Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 stk. ferdig marinert lammekotelett
1 beger cherrytomat
1 stk. gul eller grønn squash
150 g fetaost
4 stk. laurbærblad
1 ts salt
0,5 ts kvernet pepper
Urte og hvitløksmarinade:
3 dl olivenolje
saften av 1 stk. sitron
1 ss hakket frisk oregano
0,5 ss grovhakket frisk timian
4 båter finhakket hvitløk
De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…Fremgangsmåte
1. Lag 4 doble aluminiumsflak, ca. 30x30 cm, som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
Om du ønsker å marinere kjøttet selv: Legg lammekoteletter i en dobbel plastikkpose. Ha olivenolje, sitronsaft, urter, hvitløk og pepper i posen. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i to timer,
eller kjølig natten over. Se ingrediensene til marinaden til venstre.
2. Kutt squash i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Smuldre over ost og legg et laurbærblad i hver pakke.
3. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca. 20-30 minutter til kjøttet er mørt.
Server for eksempel med grillede hvitløksbaguetter. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
279,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammekoteletter i sherrysaus
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
6 lammekoteletter
salt
hvetemel til panering
2 ss olivenolje
grovmalt pepper
2 1/2 dl tørr sherry
1 1/4 dl kraft/buljong
2 båter hvitløk
1 kvist timian
1 lite glass
oliven
Fremgangsmåte
1. Strø salt over kotelettene og vend dem i hvetemelet.
2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på alle sider. Dryss over salt og pepper og legg kotelettene til side.
3. Hell ut oljen som er igjen i pannen. Hell sherry og kraft/buljong i pannen og kok opp. Rens og press hvitløkbåtene rett i pannen. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.
Dynk sausen over lammekotelettene og server med oliven og godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cubanske koteletter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 svinekoteletter eller 8 doble lammekoteletter
Krydderblanding
2 ts chilipulver
1 krm cayennepepper
1 krm malt kryddernellik
1 krm malt allehånde
1 krm spisskummen
1 krm kanel
2 ts Dansukker Demerarasukker
3 ss olje
Salsa
1 mango
1 papaya
3–4 tomater
2 ss Dansukker Lys Sirup tilsatt 1 krm malt ingefær
2 ts hvit balsamicoeddik
1 revet eller fint hakket hvitløksfedd
¼ rød chili
1 ss finhakket frisk basilikum
Koteletter på grillen med salsa høres og er godt. Her med en krydderblanding som har inspirasjon fra karibien.Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen. Pensle blandingen på kjøttet. La kjøttet stå i kjøleskap i 3–4 timer. Grill kotelettene 3–4 minutter på hver side, litt kortere tid for lammekotelettene.
Skrell fruktene og skjær fruktkjøttet i terninger. Del tomatene og ta ut kjernene. Skjær tomatkjøttet i terninger. Ta ut kjernene i chilien og skjær den i svært små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og sett den i kjøleskap slik at den får modne i smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
136,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammekoteletter med timiansmør
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2002Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
6-8 lammekoteletter
olivenolje
salt og pepper
Timiansmør:
100 g smør
2 båter hvitløk
2 ss sitronsaft
1ss frisk hakket timian
pepper
Piff opp lammekotelettene med eget timiansmør. Dette kan du lage i god tid på forhånd. Det er ikke bare godt. Men veldig godt.Fremgangsmåte
1. Rør smøret mykt. Tilsett knust hvitløk, sitronsaft, timian og pepper og rør godt sammen. Lag en rull av smøret, pakk det i folie og legg i kjøleskapet. Kryddersmøret holder seg i kjøleskapet i mange dager.
2. Grill eller stek kotelettene pent brune i olivenolje og dryss over salt og pepper.
Server lammekotelettene med stekt sjampinjong, squash, tomatbåter, stekte poteter, timiansmøret og friske basilikumblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
305,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:378