Fotograf:Rosemarie Pettersen Her kan du bruke både lam og svinekoteletter. En rett som smaker nydelig og her for 2 personer. Øker du mengdene vil det og ta litt lenger tid å redusere løksausen til det halve. Denne sausen vil nok fort bli en favoritt hos mange da den er anvendelig på forskjellige retter. Vi serverte bare med bakte små poteter med urtedryss. Oppskriften er utregnet med lammekoteletter
Som erstatning for balsamico kan du bruke en vineddik med evt litt sitronsaft.
Bland sammen det tørre krydderet. Smør kotelettene med dette og la de ligge kaldt i en halv time.
Varm rapsolje i en panne. Brun kotelettene på begge sider, skru ned varmen og la de surre til de er gjennomstekt eller om du evt ønsker de rosa inni. Setes til sides og holdes varme.
Løkreduksjonen.
I samme panna har du i løken og lar den surre seg myk og lett brun. 2-3 min. Rør inn eddik og buljong sammen med at du skraper opp rester av kotelettene. La dette surre ved middels varme i 5-10 minutter evt lenger, til mengden er halvert. Til slutt tar du vekk pannen, rører inn smøret og serverer denne på kotelettene.
Ved siden av kan du bruke poteter og evt grønnsaker etter smak. Vi brukte småpoteter i ovnen som her: Vask potetene godt, legg dem i en ildafst form. Sprinkle over litt olivenolje, hakket hvitløk og evt litt hakket chili. Dryss over salt og la stå ved 225 grader i 20-25 minutter. Dryss over urter før servering. Vi bruket tørkede som over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34726)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2019-10-06
Oppdatert dato:2019-10-06