Fotograf:Monica Friedrich Norsk høyfjellslam er av ypperste kvalitet. Sunt er det også da beitet er fullt av gress og beiteplanter som er rike på omega3-fettsyrer. Ukens rett er deilige lammekoteletter med en frisk og sprø salat.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammekoteletter med agurk- og potetsalat!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
100.54
520.85
Kcal
Protein
4.73
24.50
gram
Karbohydrat
4.88
25.28
gram
Kostfiber
1.08
5.59
gram
Fett
6.66
34.50
gram
Mettet fett
2.67
13.83
gram
Salt
0.38
1.95
gram
Pris på oppskriften
Kr 8.15
Kr 42.22
Kroner
Hele oppskriften veier
2 072
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
Mariner lammekotelettene i olivenolje, sitronsaft, rosmarin, presset hvitløk og salt. Masse´r marinaden godt inn i kjøttet, og la det marinere i et par timer. Skrubb potetene, og kok dem akkurat møre. Avkjøl dem.
Skjær agurken i tynne skiver og løken i tynne ba°ter. Vend potetene med agurk og løk. Hakk krydderurtene, og del reddikene i to, og vend det i salaten. Rør fløten sammen med sitronsaft, sukker og pepper.
Stek kotelettene i en grillpanne i ca. 4 minutter pa° hver side. Server med agurk- og potetsalat, og drypp dressingen over.
Vi har brukt lam fra Moahaugen gard i Valdres. Der har 180 dyr sitt sommerbeite i området rundt Skaget fra 900 til 1200 moh. Dette setter sitt særpreg på lammekjøttet, som blir foredlet på gården. Du finner også lam merket Norsk høyfjellslam i butikkene. Det vil si dyr som beiter i høyfjellet over 800. De får i seg gress og beiteplanter som er rike på omega3-fettsyrer. Vier, urter, gress og lyngplanter bidrar også til å gi lammet en praktfull og særegen smak.
Vinabefaling: Rioja Vega Crianza 2012
Dette er en fruktig og velbalansert vin med fint preg av røde bær og urter, og et svakt innslag av eik som passer godt til denne lammeretten.
Vinmonopolnummer: 1303101
Pris:114,90