Mine 11 favorittkaker


Oppdatertdato: 2023-03-20 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Hjemme så spiser vi ikke så veldig mye kaker lenger, men noen favoritter har vi. Og jeg som er vokst opp med kakebakende mor og med en eks som var bake ekspert og en nåværende kone som disker opp med nydelige kaker innimellom, har noen favoritter. Og de er kanskje litt preget av at jeg ikke er 20 lenger, men de eldre kakene var ofte de beste. Det er ikke til å skjule at mye fløte, sukker og smør gir gode kaker. Men om noen skal glede meg så serverer de gjerne en av disse under her. Lykke til. Mvh Knut.

Marmorkaken under er den jeg selv bakte for første gang jeg bakte kake.

Annonse



Gulrotkake med glasur


Prøv også Gulrotkake med glasur.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 egg
2 dl maisolje
400 g sukker (evt. rørsukker)
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss støtt kanel
1 knsp støtt nellik
500 g reven gulerot (5 stk)
100 g hakkede valnøttekjerner (eller hasselnøttekjerner)

Glasur:
100 g fløteost naturell
1 dl creme fraiche
1 dl melis
litt reven sitronskall


Nydelig gulrotkake fra min gode venn Per i Danmark som er ekspert innen gulrotkaker. Denne er saftig og nydelig usunn!


Fremgangsmåte

Pisk sukker og olje kremet, tilsett eggene et av gangen. Bland mel, bakepulver, kanel og nellik. Sikt melblandingen i deigen og vend revne gulerøtter og hakkede nøtter i til sist. Smør en springform (24 cm) og dryss med mel.

Bak kaken ved 175 grader i ca. 1 time. Det må ikke henge deig ved en strikkepinne stukket ned midt i kaken.

La kaken kjøle av ½ time i formen, før den kjøler seg på en bakerist.

Glasur:
Pisk fløteost, creme fraiche, melis og sitronskall sammen og smør den tyktflytende krem på kaken.

Servering:
Serveres med årstidens frukt - f.eks. plommer, aprikoser eller druer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 322,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Brownies med ostekrem


Prøv også Brownies med ostekrem.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.10.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

100g smør
2 pl.(200 g) mørk kokesjokolade
2 store egg
1 3/4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 ss hvetemel
Ostekrem:
125 g kremost naturell
3 ss sukker
1 egg
Glasur:
1 pl kokesjokolade
2 ss smør
2 ss vann eller kaffe


Denne blir veldig kompakt. Hever jo ikke. Bruk liten form. Men denne smaker utrolig godt


Fremgangsmåte

Firkantet form, 20 - 22 cm
I stekeovnen: 170 grader C, 35 - 40 minutter

Smelt smøret i en kjele. Skru av varmen og tilsett sjokolade i biter. Rør til sjokoladen er smeltet.
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn sjokolade/smørblandingen. Rør inn mel og vaniljesukker. Ha røren i bakepapirkledt eller smurt form.
Visp kremost, sukker og egg til jevn krem. Legg den i klatter oppå sjokoladerøren. Dra en kniv et par ganger på kryss og tvers gjennom røren slik at kaken blir “marmorert”.
Stek kaken og avkjøl den i formen.

Glasur:
Brekk sjokoladen og smelt den forsiktig sammen med smør og vann. Ha glasur over kaken og skjær den i ruter ved servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 395,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kvæfjordkake orginalen


Prøv også Kvæfjordkake orginalen.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2003
Denne retten tar ca 75 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g sukker
100 g smør
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler

Romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1,5 ss maizena
2 dl fløte
Romessens

2,5 dl kremfløte
1 ss sukker



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.

Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 363,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Suksessterte.

Suksessterte


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

250 g malte mandler
250 g melis
5 eggehviter

Fyll:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
150 g smør
1 ts vaniljesukker
1/2 pl. Kokesjokolade



Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene lett og bland inn malte mandler og sukker/melis. Fordel massen i to like store, runde former som er godt smurte. Formene bør være ca 24 cm diameter. Sett formene inn ved 180 C i bunnen av ovnen. Steketiden er ca 20 minutter. Avkjøl.

Rør sammen fløte, eggeplommer og sukker i en kjele og varm det forsiktig opp til det tykner. Avkjøl. Rør inn mykt smør og vaniljesukker. Smelt sjokoladen over vannbad og bland den inn i en del av smørkremen.

Fyll kaken med den gule smørkremen og pynt med den brune oppå.

Du kan også la all smørekrem være gul og strø revet sjokolade over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 427,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marmorkake 2.

Marmorkake 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2005
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

250 gr. sukker,
250 gr. smør,
5 egg,
250 gr. hvetemel,
1 ts. bakepulver
saft og skall av 1 sitron
2 ss. Kakao


Kake med gode minner.


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg om gangen - rør godt mellom hvert. Sikt i mel blandet med bakepulver. 2/3 av deigen blandes med revet skall og saft av sitron. 1/3 av deigen blandes med 2 ss. siktet kakao.

Ha sjokoladedeigen i en sprøytepose. Smør og strø en 2-liters form. Ha halvpart- en av den lyse deigen i formen. Sprøyt den mørke som en tykk stripe langs ytterkantene - da får du det fine mønsteret. Legg resten av den lyse deigen oppå. Stek marmorkaken på nederste rille i stekeovnen ved 170 C i 45 - 50 minutter. Avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 377,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel sjokoladekake 2.

Enkel sjokoladekake 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
200 g kokesjokolade
200 g smør
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Pynt:
melisdryss


På denne lagde vi vanlig smørkrem på toppen. Annen sjokoladekrem kan jo og benyttes. Kaken blir på en måte en blanding av vanlig kake og brownies. Pass på å ikke steke for lenge. Sjekk med bakepinne.


Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokolade og smør, avkjøl og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og skjær det forsiktig inn i røren. Hell røren i en smurt form, 26-28 cm. i diameter, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Kaken skal ha en bløt kjerne. Avkjøl kaken i formen, gjerne til neste dag.

Pynt kaken ved å bruke en sjokoladeglasur og for eksempel jordbær som vi gjorde.

Glasur:
Mykne smøret og rør alt sammen. Smør utover og pynt med jordbær. La dette stivne litt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 377,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med eggekrem.

Bløtkake med eggekrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.05.2004
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Esten Borgos

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Eggekrem:
8 dl melk
8 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss maisenna
1 vaniljestang
7 plater gelatin
1/2 dl vann

Pynt:
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 beger friske rips
1 beger friske bringebær
ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking


Deilig bløtkake med masse krem og friske bær = Alltid vellykket!


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Stek i smurt form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen.
Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken. Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp 1/2 dl vann og ta kjelen til side. Rør inn én og én plate gelatin til alt er godt oppløst.
Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.
Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med melk. Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.
Pisk kremfløte stiv sammen med melis. Smør krem rundt hele kaken med en kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen.
Pynt med rips og bringebær, evt. andre bær. La kaken trekke et par timer før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17.Mai Pavlova.

17.Mai Pavlova


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.09.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

6 stk. eggehvite
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ts vaniljesukker

Fyll:
5 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem
300 g friske bær



Fremgangsmåte

I stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem.
Pynt med rikelig med bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 209,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyrstekake 2.

Fyrstekake 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.03.2004
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Det norske kjøkken
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g smør
125 g sukker
1 eggeplomme
1 egg
375 g hvetemel

Mandelfyll:
150 g malte uskåldede mandler
150 g melis
2 eggehviter
2 ss vann blandet med 2-3 dråper romessens


Fyrstekake er en saftig og god formkake som passer like godt til hverdagskaffen som til høytidelige anledninger. Bak gjerne flere kaker samtidig. Pakk kakene godt inn og legg i fryseren. Dette er en av de tradisjonelle norske kakene. Har ett nydelig mandelfyll.


Fremgangsmåte

Ovnen settes på 180 grader.
Smør og sukker blandes. Eggeplomme, egg og hvetemel tilsettes. Deigen arbeides sammen.
Trykk to tredjedeler av deigen jevnt utover bunn og kanter i en 22 cm springform. Deigen skal gå 2-3 cm over kanten. Ingrediensene til mandelfyllet blandes sammen. Brev over deigets bunn.
Resten av deigen kjevles ut til en ca. 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 12 mm brede remser. Remsene legges i rutemønster over hele kaken og det avsluttes men en ring rund kanten. Stekes i ca. 50 minuter i nedre del av ovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 440,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Napoleonskake.

Napoleonskake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.03.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Bunn
4 plater butterdeig

Fyll
400 g vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 plater gelatin

Glasur
Melis
Vann
Noen dråper romessens eller 1 ss ekte rom


Napoleonskake ser kanskje skremmende ut å lage selv, men med ferdig butterdeig og vaniljekrem er det enklere enn det ser ut til!


Fremgangsmåte

Tin frosne butterdeigsplater i 15-20 minutter under et klede. Kna deigen sammen og la den hvile litt. Kjevle deigen 1-2 mm tykk på en stekeplate kledd med bakepapir og prikk godt med en gaffel. La deigen hvile i en halvtime.
Stek deigen midt i ovnen på 210°C i 15-20 minutter, eller til bunnen har fått en gyllen farge. Avkjøl før du deler bunnene i to like store firkantede deler.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Pisk en lett kremfløte og bland inn ca. 400 g vaniljekrem. Press vannet ut av gelatinplatene, smelt de i 2 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i kremen. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen før du blander alt inn i resten av kremen.
Stryk kremen utover den ene bunnen. Legg på den andre bunnen med undersiden opp.

Bland sammen melis og vann til en passe fast glasur. Smak til med rom eller romessens. Stryk glasuren utover kaken i et jevnt lag. Sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time slik at kremen får satt seg og glasuren stivner.

Bruk en skarp brødkniv og skjær kaken forsiktig opp i passe store stykker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 218,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronkake i langpanne.

Sitronkake i langpanne


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

350 g smør , romtemperert
400 g sukker
4 stk egg
3 dl helmelk
450 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 stk sitron , skall og saft

Ostekrem med sitron:
125 g kremost naturell
60 g smør , romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
½ dl sitronsaft


En nydelig kake som kjapt lages i langpanne.


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Rør inn væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene.
Rør til slutt inn sitronskall.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (langpanne, ca 25 x 35). Stek kaken midt i stekeovnen ved 175 ºC i 35–40 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.

Krem:
Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 343,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3383



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.