Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Stek i smurt form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen.
Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken. Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp 1/2 dl vann og ta kjelen til side. Rør inn én og én plate gelatin til alt er godt oppløst.
Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.
Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med melk. Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.
Pisk kremfløte stiv sammen med melis. Smør krem rundt hele kaken med en kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen.
Pynt med rips og bringebær, evt. andre bær. La kaken trekke et par timer før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 17751)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-05-17
Oppdatert dato:2021-10-19