Fotograf:
Dansukker
Blandingen av brownies, marengs og bringebær er uimotstålig. Denne kaken slår garantert an. Oppskriften inneholder
286 Kalorier,
29 g Karbo,
5 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brownies med luftig marengs2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
1581 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Brownies med luftig marengs2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 286.04 | 3 936.83 | 393.68 | Kcal |
Protein | 4.95 | 68.13 | 6.81 | gram |
Karbohydrat | 28.68 | 394.73 | 39.47 | gram |
Kostfiber | 1.96 | 26.98 | 2.70 | gram |
Fett | 16.40 | 225.72 | 22.57 | gram |
Mettet fett | 9.67 | 133.09 | 13.31 | gram |
Salt | 0.30 | 4.12 | 0.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.53 | Kr 103.64 | Kr 10.36 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 376 totalt | 1 376 pr porsj | 138 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,1 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Browniebunn
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.
Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.
Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tjukk, tilsetter du litt uvispet fløte. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.
Marengs
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Vispe marengsen i rundt 5–10 minutter. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner. Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dansukker
(Intern: 31951)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Kaker
Innlagt dato:2015-03-19
Oppdatert dato:2015-03-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift