Fotograf:
Brodogkorn.no
Blinis er navnet på russiske pannekaker som lages med gjær. De kan serveres med ulike toppinger både salte og søte. Den klassiske er med rømme og kaviar som her.
I Russland stekes blinier i en 12 cm stor blinipanne, men de kan fint stekes som lapper i en større stekepanne også. I den originale oppskriften brukes det bokhvetemel, men i Norge er ikke dette like enkelt å få tak i. Byggmel er en sunn og smakfull erstatning. Oppskriften inneholder
189 Kalorier,
20 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blinis med kaviar, rømme og rødløk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4140 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blinis med kaviar. rømme og rødløk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 189.40 | 173.98 | Kcal |
Protein | 6.99 | 6.42 | gram |
Karbohydrat | 19.91 | 18.29 | gram |
Kostfiber | 1.48 | 1.36 | gram |
Fett | 8.76 | 8.05 | gram |
Mettet fett | 4.61 | 4.23 | gram |
Salt | 0.75 | 0.69 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.72 | Kr 3.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 735 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,04 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skill eggeplommene fra hvitene.
2. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
3. La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. en time.
4. Smelt smøret og avkjøl dette. Stivpisk eggehvitene.
5. Ha smøret i blinirøren og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
6. Stek bliniene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinien når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl blinis på rist.
Servering:
Legg en spiseskje rømme, en spiseskje lodderogn eller kaviar og noen skiver rødløk på blinien.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31208)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Pannekaker
Land:
Russland
Innlagt dato:2014-02-24
Oppdatert dato:2014-02-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift