Fotograf:
Kylling.no
Vannbakkelssvaner med appelsinfromasj inneholder
276 Kalorier,
20 g Karbo,
6 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Vannbakkelssvaner med appelsinfromasj har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vannbakkelssvaner med appelsinfromasj er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7619 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Vannbakkelssvaner med appelsinfromasj med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 275.52 | 4 435.93 | 316.85 | Kcal |
Protein | 6.32 | 101.75 | 7.27 | gram |
Karbohydrat | 20.47 | 329.57 | 23.54 | gram |
Kostfiber | 0.39 | 6.28 | 0.45 | gram |
Fett | 18.62 | 299.79 | 21.41 | gram |
Mettet fett | 10.69 | 172.11 | 12.29 | gram |
Salt | 0.21 | 3.35 | 0.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.47 | Kr 71.97 | Kr 5.14 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 610 totalt | 1 610 pr porsj | 115 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
svaner
Lag gelé som anvist på pakken, men bare med halv mengde vann. Avkjøl geleen til den er helt stiv, gjerne til neste dag.
Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør sammen. Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver speing. Deigen skal være så tykk at den holder formen. Fyll litt av røren i en sprøytepose eller kremmerhus og sprøyt halsene ut som et 2-tall, omtrent så tykke som en blyant. Stek halsene i ca. 10 minutter.
Sett resten av vannbakkelsrøren med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Åpne ikke ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen! Avkjøl på rist og skjær "hatten" av kakene.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Kok opp 1/2 dl vann, trekk kjelen til side og rør inn én og én plate gelatin. Hell den oppløst gelatinen i fromasjen i en tynn stråle under omrøring. Ha i presset appelsin til slutt og bland lett. Sett fromasjen kaldt til den såvidt begynner å stivne.
Finhakk appelsingeleen på en fjel dekket med matpapir. Fordel geléhakket på et fat. Fyll fromasjen i vannbakkelsbunnene. Del "hattene" i to og stikk dem ned i fromasjen som vingene på en svane.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 26405)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-15
Oppdatert dato:2009-09-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift