Fotograf:
Melk.no
Er du lei av å lage vanlig bursdagkake? Er du eller noen du kjenner født i tyren, kan du prøve noe nytt og lage denne kaken. Oppskriften inneholder
336 Kalorier,
37 g Karbo,
5 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tyrens kake 21. april - 21. mai er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3916 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tyrens kake 21. april - 21. mai med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 335.99 | 5 500.63 | 687.58 | Kcal |
Protein | 4.90 | 80.22 | 10.03 | gram |
Karbohydrat | 37.30 | 610.65 | 76.33 | gram |
Kostfiber | 1.38 | 22.59 | 2.82 | gram |
Fett | 18.27 | 299.11 | 37.39 | gram |
Mettet fett | 10.54 | 172.55 | 21.57 | gram |
Salt | 0.19 | 3.15 | 0.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.68 | Kr 92.99 | Kr 11.62 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 637 totalt | 1 637 pr porsj | 205 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,4 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl litt.
Pisk to hele egg, fire eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett mel og sjokoladesmør. Pisk de fire eggehvitene stive og rør disse inn til slutt. Hell røren i godt smurt og melstrødd form. Stek kaken. Avkjøl på rist.
Del kaken i to lag og fyll med syltetøy.
Bland alle ingrediensene til glasuren i en kjele og kok forsiktig opp til det begynner å tykne. Avkjøl litt og smør glasuren over hele kaken.
Når glasuren er helt stiv, legges mønsterarket over (husk å klippe ut midten for å få frem mønsteret!). Visp kremfløten og bland med sjokoladesausen. Stryk et lag sjokoladekrem over mønsterarkets åpne felt.
Fjern sjablongen og marker tyrens øyne med en sjokoladedråpe eller sukkerkule.
Sprøyt til slutt sjokoladekrem rundt kakekanten.
Bruk en rund kakeform på ca 24 cm i diameter til en kake på 8 - 10 porsjoner.
I stekeovnen på 175 °C i ca 40 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28367)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-06
Oppdatert dato:2013-08-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift