Fargerik Pavlova





Fargerik Pavlova oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Fargerik Pavlova er noe for deg som har lagd den klassiske Pavlova kaken noen ganger før, og nå kunne tenkt seg å prøve noe nytt. Noe som imponerer! Server deilig krem ved siden av slik at alle ser det flotte kunstverket ditt og legg på frukt eller bær som skaper kontraster til fargene i kaken.

Oppskriften inneholder 181 Kalorier, 24 g Karbo, 4 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fargerik Pavlova er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
6stkeggehvite
0,25tssalt
375grsukker
3tsmaisstivelse (maizena)
1,5tshvitvinseddik
5dråpe(r)matfarge , gjerne i ulike farger eks. rød, sort og mint grønn

Eggekrem

8stkeggeplomme
6dlmelk
1dlsukker
2ssmaisstivelse (maizena)
6plate(r)gelatinplater

Pynt

3dlkremfløte
1kurv(er)bjørnebær
1kurv(er)blåbær


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Fargerik Pavlova med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier180.544 108.64256.79Kcal
Protein3.9289.215.58gram
Karbohydrat24.28552.5534.53gram
Kostfiber1.1125.261.58gram
Fett7.28165.6710.35gram
Mettet fett4.0291.495.72gram
Salt0.184.000.25gram
Pris på oppskriftenKr 5.64Kr 128.35Kr 8.02.-
Hele oppskriften veier2 276 totalt2 276 pr porsj142 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
3. Sikt maizena og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett og stryk et tynt lag av marengsen utover stekeplaten med en palett eller en slikkepott.
5. Fordel marengsen i 4-5 skåler, alt etter hvor mange farger du ønsker å lage. Ha litt matfarge i hver av skålene og rør i blandingen til fargen er jevnt blandet i marengsen. Vi har brukt fargene rød (to nyanser av rosa), sort(to nyanser av grått) og mint grønn, du kan bruke de fargene du ønsker. Har du bare en farge kan du for eksempel blande ulik mengde av denne i de ulike bollene for å skape kontraster.
6. Fyll den fargede marengsen i sprøyteposer, bruk gjerne ulike sprøytetipper slik at du får en fin variasjon når du sprøyter ut marengsen.
7. Sprøyt ut de forskjellige fargene i ulike størrelser. Fyll på i små hull etterhvert, og se til at du får en fin variasjon av farger og størrelser over det hele.
8. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
9. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
10. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

11. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Sprøyt eventuelt litt av kremen på marengsen slik at bærene sitter fast. Server kremen i en skål ved siden av marengsen - slik at alle kan se kunstverket ditt.

12. Pynt med bær som skaper en fin kontrast til fargene du har brukt.

Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du servere en ferdig vaniljekrem ved siden av også.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34672)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16
Lesere: 766 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julepinnsvin.Julepinnsvin.
Denne retten har 451,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og ristede mandler.Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og risted.
Denne retten har 181,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolade-delice.Sjokolade-delice.
Denne retten har 261,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomstrende tyttebær.Blomstrende tyttebær.
Denne retten har 297,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfirmasjonskake for jente.Konfirmasjonskake for jente.
Denne retten har 229,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fransk sjokoladekake 2.Fransk sjokoladekake 2.
Denne retten har 449,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokodrøm.Sjokodrøm.
Denne retten har 322,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mokkakaker.Mokkakaker.
Denne retten har 436,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suksessterte med sukrin.Suksessterte med sukrin.
Denne retten har 212,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake med rabarbra og jordbærfromasj.Sjokoladekake med rabarbra og jordbærfromasj.
Denne retten har 244,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydret kakelykke.Krydret kakelykke.
Denne retten har 382,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnspannekake med risengryn og bærsaus.Ovnspannekake med risengryn og bærsaus.
Denne retten har 134,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademoussekake med sukrin.Sjokolademoussekake med sukrin.
Denne retten har 336,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapper grunnoppskrift.Lapper grunnoppskrift.
Denne retten har 204,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannekaker 2.Pannekaker 2.
Denne retten har 137,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.