Fotograf:
Kylling.no
Bursdags- og familiekake inneholder
297 Kalorier,
26 g Karbo,
6 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Bursdags- og familiekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bursdags- og familiekake er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 6 lesere
Lesere:
13994 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bursdags- og familiekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 297.19 | 15 596.83 | 779.84 | Kcal |
Protein | 6.30 | 330.63 | 16.53 | gram |
Karbohydrat | 25.66 | 1 346.66 | 67.33 | gram |
Kostfiber | 1.31 | 68.75 | 3.44 | gram |
Fett | 17.95 | 942.03 | 47.10 | gram |
Alkohol | 0.74 % | 38.84 | 1.94 | gram |
Mettet fett | 6.94 | 364.22 | 18.21 | gram |
Salt | 0.17 | 8.68 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.21 | Kr 325.91 | Kr 16.30 | .- |
Hele oppskriften veier | 5 248 totalt | 5 248 pr porsj | 262 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,53 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
stykker
(liten, barnevennlig kake og stor voksenkake)
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurte springformer: Lite sukkerbrød er 16 cm og stort sukkerbrød er 28 cm i diameter. Stek kakene på nederste rille i henholdsvis ca. 30 minutter og ca. 50 minutter. Avkjøl på rist.
Valnøttbunn (nederst i stor kake):
Mal valnøttene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 28 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 30 minutter.
Markjordbærfromasj (til den lille):
Portvinsfromasj (til den store):
Legg gelatinplatene i bløt i ca. 5 minuttene til fromasjene. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn pisket kremfløte og yoghurt til jordbærfromasjen, og pisket kremfløte og portvin til portvinsfromasjen. Smelt gelatinplatene i hver sin 1/2 dl med kokende vann og hell i fromasjene i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjene kaldt og rør lett i dem til de begynner å stivne.
Dynking:
Fyll og pynt til begge kakene:
Del hvert sukkerbrød i 3 lag og dynk bunnene godt. Legg lite sukkerbrød og jordbærfromasj lagvis på et lite fat. Dekk kaken helt med krem og sett den kaldt.
Legg valnøttbunnen på et stort fat. Dekk bunnen med pisket kremfløte og hakkede jordbær. Legg deretter to lag sukkerbrød med portvinsfromasj mellom lagene og pisket kremfløte tilsatt hakkede valnøtter på toppen. Legg på det siste laget med sukkerbrød. Dekk kaken helt med krem.
Kjevle ut marsipanen til en stor og en liten leiv. Dekk begge kakene med marsipanlokk. Pass på å strekke marsipanen rundt kanten for å få lokket helt slett. Pynt kakene med markjordbær og sitronmelisse som festes med pyntegelé.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 23652)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-04-21
Oppdatert dato:2007-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift