Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, og de er alle tilpasset hverandre. Alle sammen er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Disse menyene tar litt tid og er for den store festen med familie og venner. Jeg har og 2 alternative menyer som er raske og enklere.
Denne andre nyttårsmenyen er en meny med kalkun, laks forrett og en fløtedessert. Først under her er kalkunen, og 2 forslag til forrett og 3 forslag til dessert lenger nede.
OBSDenne kalkunen er den vi spiste for ett par år siden, nettopp på nyttårsaften!
Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende
Nyttårsmeny med oksefilet
Nyttårsmeny med kalkun
Nyttårsmeny med kveite
Nyttårsmeny med lammecarre
Nyttårsmeny med reinsdyr
2 enkle menyer
Enkel nyttårsmeny med biff
Enkel nyttårsmeny med laks
Stekt kalkun
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
12.01.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 kalkun på 5 kg, (beregn 500 g pr. person)
salt
pepper
smør til pensling
Fremgangsmåte
Tin kalkunen i kjøleskapet eller på et annet kjølig sted for å minske væsketapet. Det tar fra 1 1/2 - 2 døgn å tine en middels stor kalkun (ca. 5 kg.) Når den er tint fjernes posen med innmat, hvis den ligger inni fuglen. Skyll og tørk både inn- og utvendig med papirhåndkle. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til.
Fyll eventuelt fuglen med ønsket stuffing. Brukes farse eller fyll som sveller under steking, må hulrommet fylles bare 3/4 fullt.
Etter at kalkunen er fylt, lukkes åpningen med en stekenål eller den sys igjen med bomullstråd. Knyt hyssingen rundt benknokene og stram til. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt krydder. Legg den på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha eventuelt litt vann i pannen under steking. Kalkunen er ferdig stekt når steketermometeret spretter ut.
Stek på 160 C. Bruk 1/2 time pr. kg.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mousse fra havet
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
15.12.2007Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
LeneBildet er tatt av
LeneIngredienser
400 gr. laks eller ørret (kokt, kald, ikke saltet)
300 gr. rensede reker
2 pk lodderogn -1 natur/oransje og en svart
2,5 dl. kremfløte
1 pk lettmajones
5 ss lettrømme
1 pk. lys aspik
1 potte fersk dill - klipp opp
saft av 1/2 sitron
Fremgangsmåte
Kok fisken i usaltet vann
Bruk fiskevannet, fyll opp med nytt vann til 5 dl, og løs opp aspikken i, sett til kjøling så det blir kaldt, men ikke stivner.
Pisk kremen stiv.
Kokt fisk, reker, den lyse lodderogna, majones, rømme, presset sitron og klippet dill kjøres i matmølle eller med stavmikser til en jevn masse.
Massen og den kalde aspik blandes sammen med kremen (forsiktig, det gjelder å beholde mest mulig av lufta i kremen).
Fylles i form og settes i kjøleskapet noen timer eller til neste dag. For å få moussen til å løsne, dypp formen i varmt vann et øyeblikk, så er det lett å hvelve den på et fat.
Pynt med litt dill som er gjemt igjen, og den sorte lodderogn.
Spises på tynne, ristede brødskiver, gjerne med en limedressing til (1,5 ts limesaft, knivsodd cayennepepper rørt inn i et beger creme fraiche)
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
215,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Crostini med røykt laks og ost
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.12.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
12 skiver røykt laks
12 skiver baguette
12 skiver ost, vellagret
12 ss crème fraîche
12 ss lakserogn
olje
gressløk
Crostini er baguetteskiver stekt sprø og toppet med det du måtte ønske. I denne oppskriften har vi toppet crostini med røykt laks, vellagret ost, crème fraîche og lakserogn.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 225 grader.
Legg baguetteskivene på et stekebrett og pensle med olje.
Stek i stekeovnen til de er sprø og gyllen, ca. 10 minutter. Ta dem ut og avkjøl.
Legg en skive ost, en skive laks, en spiseskje crème fraîche og en teskje lakserogn på hver baguetteskive. Dryss over hakket gressløk.
Server crostini på koldtbord, som tapas eller som forrett.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
262,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pannacotta
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ine GundersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1/2 liter fløte
80 gr sukker
2 vaniljestenger
3 plater
gelatin
litt deilig rom
En grunnoppskrift på pannacotta.Fremgangsmåte
Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Bløtlegg gelatin, haes i den varme fløten. Siles og avkjøles litt før den helles i former. Kjøles ned til den er stiv i kjøleskap. Kan hvelves ved servering og pyntes med forskjellige bærvarianter og sauser.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
358,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
31,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Creme Catalan
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PriorBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 eggeplommer
skall fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
1 stk kanel bark
1/2 vaniljestang
En spansk versjon av creme brulee med sitrus. Veldig god og noe vi har lagd med ujevne mellomrom de siste årene. Appelsinfileter er litt knotete, men bruk en stor appelsin og masse tålmodighet. Ta ut båtene og rett og slett skrell de.
Bildet jeg har tatt her er brukt i flere magasin og kataloger av andre. Er mitt første bilde som ble kjøpt opp av andre.Fremgangsmåte
La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.
La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
307,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Panna Cotta - Emilia Romagna
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
Krem:
4 blader
gelatin
250 g fløte
¼ l melk
1 kvist mynte
3 ss sukker
½ ts friskreven sitronskall
Saus:
200 g bringebær
2 ss melis
Ytterligere:
Smør og melis til forme
Peppermynteblader
50 g bringebær
Panna Cotta er en fløyelsmyk dessert som ikke er så vanskelig å lage. Her er en versjon med bringebærsaus som og har utregnet næringsinnhold.Fremgangsmåte
Gelatin bløtes i kaldt vann. Bringebærene presses gjennom dørslag og røres sammen med melis. Fløte, melk, mynte, sukker og sitronskall kokes ved svak varme 5 min og tas av varmen.
Gelatin trykkes fri for væske og smeltes i fløtekremen.
Fløtekremen siktes og avkjøles. Smør 4 dessertformer med smør og dryss dem med melis. Ha fløtekremen i og la dem stivne i kjøleskap i 2-3 timer.
Kort før servering has de kort under lunkent vann og hvelves på kalde tallerkener, sammen med bringebærpurè. Pynt med mynteblader.
Vi spiste denne uten å hvelve den, se bilde.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3085