Nyttårsmeny med kalkun


Oppdatertdato: 2024-12-27 Tema: Nyttår Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, og de er alle tilpasset hverandre. Alle sammen er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Disse menyene tar litt tid og er for den store festen med familie og venner. Jeg har og 2 alternative menyer som er raske og enklere.
Denne andre nyttårsmenyen er en meny med kalkun, laks forrett og en fløtedessert. Først under her er kalkunen, og 2 forslag til forrett og 3 forslag til dessert lenger nede.OBSDenne kalkunen er den vi spiste for ett par år siden, nettopp på nyttårsaften!

Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende

Nyttårsmeny med oksefilet

Nyttårsmeny med kalkun

Nyttårsmeny med kveite

Nyttårsmeny med lammecarre

Nyttårsmeny med reinsdyr

2 enkle menyer

Enkel nyttårsmeny med biff

Enkel nyttårsmeny med laks


Annonse



Stekt kalkun


Prøv også Stekt kalkun.

Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 12.01.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 kalkun på 5 kg, (beregn 500 g pr. person)
salt
pepper
smør til pensling



Fremgangsmåte

Tin kalkunen i kjøleskapet eller på et annet kjølig sted for å minske væsketapet. Det tar fra 1 1/2 - 2 døgn å tine en middels stor kalkun (ca. 5 kg.) Når den er tint fjernes posen med innmat, hvis den ligger inni fuglen. Skyll og tørk både inn- og utvendig med papirhåndkle. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til.

Fyll eventuelt fuglen med ønsket stuffing. Brukes farse eller fyll som sveller under steking, må hulrommet fylles bare 3/4 fullt.

Etter at kalkunen er fylt, lukkes åpningen med en stekenål eller den sys igjen med bomullstråd. Knyt hyssingen rundt benknokene og stram til. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt krydder. Legg den på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha eventuelt litt vann i pannen under steking. Kalkunen er ferdig stekt når steketermometeret spretter ut.

Stek på 160 C. Bruk 1/2 time pr. kg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mousse fra havet


Prøv også Mousse fra havet.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 15.12.2007
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Lene
Bildet er tatt av Lene

Ingredienser

400 gr. laks eller ørret (kokt, kald, ikke saltet)
300 gr. rensede reker
2 pk lodderogn -1 natur/oransje og en svart
2,5 dl. kremfløte
1 pk lettmajones
5 ss lettrømme
1 pk. lys aspik
1 potte fersk dill - klipp opp

saft av 1/2 sitron



Fremgangsmåte

Kok fisken i usaltet vann
Bruk fiskevannet, fyll opp med nytt vann til 5 dl, og løs opp aspikken i, sett til kjøling så det blir kaldt, men ikke stivner.

Pisk kremen stiv.
Kokt fisk, reker, den lyse lodderogna, majones, rømme, presset sitron og klippet dill kjøres i matmølle eller med stavmikser til en jevn masse.

Massen og den kalde aspik blandes sammen med kremen (forsiktig, det gjelder å beholde mest mulig av lufta i kremen).

Fylles i form og settes i kjøleskapet noen timer eller til neste dag. For å få moussen til å løsne, dypp formen i varmt vann et øyeblikk, så er det lett å hvelve den på et fat.
Pynt med litt dill som er gjemt igjen, og den sorte lodderogn.

Spises på tynne, ristede brødskiver, gjerne med en limedressing til (1,5 ts limesaft, knivsodd cayennepepper rørt inn i et beger creme fraiche)

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Crostini med røykt laks og ost


Prøv også Crostini med røykt laks og ost.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.12.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

12 skiver røykt laks
12 skiver baguette
12 skiver ost, vellagret
12 ss crème fraîche
12 ss lakserogn
olje
gressløk


Crostini er baguetteskiver stekt sprø og toppet med det du måtte ønske. I denne oppskriften har vi toppet crostini med røykt laks, vellagret ost, crème fraîche og lakserogn.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader.
Legg baguetteskivene på et stekebrett og pensle med olje.
Stek i stekeovnen til de er sprø og gyllen, ca. 10 minutter. Ta dem ut og avkjøl.
Legg en skive ost, en skive laks, en spiseskje crème fraîche og en teskje lakserogn på hver baguetteskive. Dryss over hakket gressløk.
Server crostini på koldtbord, som tapas eller som forrett.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 262,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pannacotta.

Pannacotta


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ine Gundersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1/2 liter fløte
80 gr sukker
2 vaniljestenger
3 plater gelatin
litt deilig rom


En grunnoppskrift på pannacotta.


Fremgangsmåte

Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Bløtlegg gelatin, haes i den varme fløten. Siles og avkjøles litt før den helles i former. Kjøles ned til den er stiv i kjøleskap. Kan hvelves ved servering og pyntes med forskjellige bærvarianter og sauser.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 358,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Creme Catalan.

Creme Catalan


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 eggeplommer
skall fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
1 stk kanel bark
1/2 vaniljestang


En spansk versjon av creme brulee med sitrus. Veldig god og noe vi har lagd med ujevne mellomrom de siste årene. Appelsinfileter er litt knotete, men bruk en stor appelsin og masse tålmodighet. Ta ut båtene og rett og slett skrell de.
Bildet jeg har tatt her er brukt i flere magasin og kataloger av andre. Er mitt første bilde som ble kjøpt opp av andre.


Fremgangsmåte

La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.

La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 307,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna Cotta - Emilia Romagna.

Panna Cotta - Emilia Romagna


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

Krem:
4 blader gelatin
250 g fløte
¼ l melk
1 kvist mynte
3 ss sukker
½ ts friskreven sitronskall

Saus:
200 g bringebær
2 ss melis

Ytterligere:
Smør og melis til forme
Peppermynteblader
50 g bringebær


Panna Cotta er en fløyelsmyk dessert som ikke er så vanskelig å lage. Her er en versjon med bringebærsaus som og har utregnet næringsinnhold.


Fremgangsmåte

Gelatin bløtes i kaldt vann. Bringebærene presses gjennom dørslag og røres sammen med melis. Fløte, melk, mynte, sukker og sitronskall kokes ved svak varme 5 min og tas av varmen.

Gelatin trykkes fri for væske og smeltes i fløtekremen.

Fløtekremen siktes og avkjøles. Smør 4 dessertformer med smør og dryss dem med melis. Ha fløtekremen i og la dem stivne i kjøleskap i 2-3 timer.

Kort før servering has de kort under lunkent vann og hvelves på kalde tallerkener, sammen med bringebærpurè. Pynt med mynteblader.
Vi spiste denne uten å hvelve den, se bilde.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 165,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3085
Slanking.Info.
Kål.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.