Pavlova eller en skikkelig bløtkake passer på denne høytidsdagen. Om været er fint så er det vel ikke noe mer festlig enn kremkaker, jordbær eller is i forskjellige kombinasjoner. Så kan man velge om en vil ta seg arbeidet med å lage disse fra bunnen av, eller benytte seg av ferdige bunner og kremer til disse. Mange frykter jo å piske eggehvite, men prøv alikevel.
Pavlova 2
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
08.03.2004Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Marengs til Pavlova-kake
2 eggehviter
2 ¼ dl sukker
½ ts vaniljeessens
1 ts eddik
1 ts maisenna
4 ss kokende vann
Fyll til Pavola-kake
2 dl kremfløte
4 kiwi
10 jordbær
1 ss melis
10 mynteblader
Pavlova er New Zealands nasjonaldessert. Den har et sprøtt skall ytterst mot kantene, men er mykere mot midten. Oppå er det tradisjonelt vispet krem og frukt.Fremgangsmåte
Marengs
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Visp godt med en mikser til blandingen er glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.
2. Tegn en sirkel som er 24 cm i diameter, bruk en form som mønster, på bakepapir på stekeplate. Fordel blandingen innenfor sirkelen på stekebrettet og sett det i ovnen ved 180°C. La det stå 10 minutter før temperaturen reduseres til 150°C. Stek videre i 45 minutter.
3. Avkjøl kaken i ovnen med døren på gløtt.
Tips: Ønsker en å gjøre kaken ekstra dekorativ kan ca 1/3 av marengsen sprøytes på langs kanten.
Fyll til Pavola-kake
Slik gjør du:
1. Visp fløten med melis til en stiv, men ikke tørr krem. Fordel kremen på marengsbunnen.
2. Skrell kiwien og skjær den i skiver. Mos noen skiver til saus/puré i en food processor sammen med litt melis.
3. Legg kiwiskiver og jordbær på kremen og ha på litt kiwipuré rett før servering. Pynt med mynteblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pavlova
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.04.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
KakemonsenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 eggehviter
1 1/2 kopper sukker
2 ts 5% eddik
3 dråper vaniljeessens
1 ss
maizena
1 kopp valnøtter
1 liten boks kremfløte
2 ts sukker
1 ts vanljesukker
12-15 jordbær
2-3
pasjonsfrukt
Pavlova er en klassisk festkake som passer til 17 mai ++ Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet og flyter nesten vekk. Bunnen kan fryses.
Vi lagde kremen som en blanding av krem og litt romkrem. Blir god smak på den da.
Og frukt og bær på toppen er valgfritt, men vår versjon som dere ser på bildet var slettes ikke så gal.Fremgangsmåte
Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.
Sett stekeoven 180 Grader.
Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.
Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde:
Magne
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
274,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladepavlova med friske jordbær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.05.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
MARENGSBUNN:
4 stk romtemperert eggehvite
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik
50 g kokesjokolade
EGGEKREM:
5 stk eggeplomme
3 dl melk
1/2 dl sukker
2 ss maisstivelse (maizena)
3 stk gelatinplater
FYLL:
2 dl kremfløte
400 g jordbær
30 g kokesjokolade
Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange. Her har marengsen fått selskap av sjokolade, og mellom de sprø marengsbunnene lurer en fløyelsmyk eggekrem laget av trygge, norske egg og røde, friske jordbær. Smaken blir rett og slett himmelsk!Fremgangsmåte
1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
3. Brekk sjokolade i små biter, og ha dem i en glassbolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad) og smelt sjokoladen.
Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn, men pass på slik at den ikke svir seg.
4. Vend inn siktet maizena og eddik med en slikkepott. Ha i den smeltede sjokoladen og vend forsiktig rundt et par ganger til.
5. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn to sirkler etter en kakeform eller en tallerken, ca 20 cm i diameter. Fordel blandingen i sirklene og form det til to kaker, ca. 2,5 cm høye.
6. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
7. Lag eggekrem. Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maizena i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
8. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Rens jordbær og skjær dem i tynne skiver. Smelt sjokolade i en glassbolle over vannbad.
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Legg en marengsbunn på et fat. Ha på halvparten av kremblandingen og jordbærskivene. Legg på neste marengsbunn, resten av kremen og jordbærskivene. Pynt med litt smeltet sjokolade og et par hele jordbær med litt grønt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
199,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kremkake-lettvint
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
1 bløtkakebunn,selvbakt eller kjøpt, 22 cm i diameter
3 dl kremfløte
1 boks(425 g) hermetisk frukt
frukt og bær til pynt
Fremgangsmåte
Del kakebunnen i to lag og legg ett lag på fatet. Visp kremfløten til luftig krem. Sil frukten og bruk saften til å dynke kaken med. Bland halvparten av kremen og det meste av frukten. Fyll kaken med fruktkremen. Dekk kaken utenpå med vispet kremfløte og pynt den med frukt og bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
234,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med banan
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
300 g tørket aprikos
5 dl vann
Kakebunn:
4 dl hvetemel
3 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk banan
2 stk egg
1 ½ dl lettmelk
2 ss sitronsaft
50 g smør
Fyll:
3 dl aprikossyltetøy
6 dl kremfløte
4 stk banan
Pynt:
20 g bringebær
20 g blåbær
Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.Fremgangsmåte
Kok opp 1/2 liter vann og hell det over oppkuttet aprikos. La det trekke til aprikosene blir myke.
Kakebunn:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.
Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Mos bananene med en gaffel og til sett i eggeblandingen. Bland alt sammen.
Ha deigen i en smurt springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.
Fyll:
Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen. Fordel 1/3 av aprikosene utover.
Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen.
Legg på bunn nummer to og gjenta punkt 7, 8 og 9. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Iskake i rødt hvitt og blått
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2009Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
Nøttebunn:
2 1/2 dl malte nøtter eller mandler
2 1/2 dl melis
4 eggehviter
Vaniljeis:
8 eggeplommer
2 dl melis
6 dl kremfløte
2 vaniljestang
500 g jordbær
ca. 1/2 dl eggelikør (kan sløyfes)
noen stemorsblomster til pynt
1 marengstopp eller litt pisket kremfløte i sprøytepose
Hva med å lage en flott iskake til nasjonaldagen? Den kan gjøres ferdig på forhånd og bare tas opp fra fryseren like før servering.Fremgangsmåte
Nøttebunn:
Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stek kaken i en smurt springform 22-24 cm ved 160 °C i ca. 30 minutter.
Avkjøl.
Vaniljeis:
Pisk sammen egg og melis til eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen. Ta nøttebunnen ut av formen. Vask formen og legg nøttebunnen tilbake i formen. Mos 10 -12 jordbær og bland med litt sukker. Hell på iskrem, moste bær og eggelikør i tre lag. Sette isen fryseren til den skal brukes. Legg over plastfolie når isen har stivnet. Pynt kaken rett før servering.
Pynt:
Del jordbær i skiver og legg dem rundt i 2-3 lag som en blomst. Legg på stemorsblomster og avslutt med en marengs/kremtopp i midten, som en maiblomst. Pynt med jordbær og stemorsblomster på fatet. Server resten av bærene ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
262,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med jordbærkrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.05.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Sukkerbrød
4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Springform 24 cm
Pisket krem – til både fyll og til å dekke kaken med
Bananer i skiver
Melk til «dynking»
1 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker + litt melis til å ha i kremen som skal dekke kaken til slutt
Fremgangsmåte
Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen.
Stek ved 160° i ca. 45 min.
Avkjøl på rist – del i to og dynk med melk.
Pisk krem og mos inn jordbær slik at du får en luftig jordbærkrem. Fyll kaken med bananskiver og jordbærkrem.
Klar for pynting!
Pisk resten av kremfløten sammen med vaniljesukker og litt melis. Dekk kaken med kremen og sett kaldt hvis du ikke skal spise den med en gang. Vent til rett før du skal servere med å strø på Flaggstrøssel – pikekyss er også kjempefint til de hvite stripene i flagget.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
280,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake i rødt, hvitt og blått
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
120 g hvetemel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
Fyll og pynt:
1 dl melk eller juice til dynking
5 dl ferdig vaniljekrem
6 dl kremfløte
100 g bringebærsyltetøy
100 g jordbærsyltetøy
100 g blåbær
100 g bringebær
100 g jordbær
50 g bjørnebær
50 g rips
5 blad frisk mynte
Hva smaker vel bedre enn en stor og deilig bløtkake. Pynt den med friske bær og den vil se helt fantastisk ut!Fremgangsmåte
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.
Fyll og pynt
Del kakebunnen i tre lag eller bruk en ferdig 3-lags kakebunn.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.
Visp halvparten av kremfløten til luftig krem.
Smør jordbærsyltetøy jevnt utover kakebunnen og bland vaniljekremen med 2/3 av kremen og fordel halvparten av dette utover bunnen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør bringebær syltetøy jevnt utover kakebunnen og fordel resten av vaniljekremblandingen utover.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Smør den siste delen med krem jevnt utover toppen av kaken. Visp resten av kremfløten til luftig krem.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt fine små "sprøyteblomster" rundt kaken. Er det krem igjen kan dette fordeles på toppen av kaken.
Pynt med en ring med blåbær ytterst, så bringebær, jordbær, bjørnebær og til slutt rips i midten.
Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
186,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Oreo iskake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.02.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
FreiaBildet er tatt av
FreiaIngredienser
Bunn
2 pk Oreokjeks
75 gr smør
Fyll
1 dl sukker
0.75 dl vann
12 stk eggeplomme
5 dl kremfløte
Pynt
2 dl kremfløte
1 pk hakkede Oreokjeks
Freia Sjokoladesaus
Nydelig iskake som passertil mange anledninger. Ikke bare sommer men og morsdag, valentins ol.Fremgangsmåte
Bunn
Knus kjeksen i en foodprosessor, og vend inn smeltet smør. Fordel massen i en kakeform, og sett kaldt.
Fyll
Kok opp vann og sukker, la dette småkoke i et par minutter. Pisk i gang eggeplommene, og hell forsiktig over den varme sukkerlaken. Pisk på middels fart til eggedosisen blir kald. Pisk fløten stiv til krem i en bolle. Bland sammen eggedosis og krem, og rør så inn Oreo Strøssel. Hell massen over bunnen og glatt ut toppen. Frys inn kaken.
Pynt
Ved servering, skjær kaken løs fra formen. Pisk fløten til stiv krem sammen med 3 ss sjokoladesaus. Lag "egg" ved hjelp av en varm skje.
Pynt med hakkede Oreokjeks og hell over litt ekstra sjokoladetrekk til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
389,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
29,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pavlova med sjokolademousse
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
FreiaBildet er tatt av
FreiaIngredienser
To bunner
8 stk eggehviter
1 ts salt
500 gr sukker
4 ts maizena
2 ts hvitvinseddik
Fyll
2 pose Freia Melkesjokolademousse
400 gr Freia Melkesjokolade
friske bær og frukt etter eget ønske
Pavlova er en skikkelig festkake som kan lages i mange varianter! Her er en oppskrift på Pavlova med sjokolademousse, friske bær – og selvsagt luftig marengs. Pavlova er nasjonalkaken i både Australia og New Zealand – men gjør seg godt også på den norske nasjonaldagen, med sin friske smak og sitt flotte utseende.
Tips
Kaken kan også lages med en enkel bunn med mousse på toppen. Halver da oppskriften.Fremgangsmåte
Bunn
Pisk eggehviter og salt stivt på middels fart og ha i sukkeret litt etter litt. Ha i eddik og maizenna.
Tegn to sirkler på ca. 23 cm på bakepapir og fordel marengsen inni sirkelene. Stek bunnene på 160 °C i 1 time.
Skru av ovnen og la bunnene stå til de er avkjølt, da blir de sprø på utsiden og myke inni.
Bunnene vil holde seg slik så lenge de ligger i en lufttett boks.
Fyll
Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken.
Legg halvparten av moussen på en bunn, legg den andre bunnen oppå og dekk denne med resten av moussen. Dryss over hakket Freia Melkesjokolade. Pynt med frukt og bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
316,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
51,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3222