Fotograf:
Matprat.no
Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange. Her har marengsen fått selskap av sjokolade, og mellom de sprø marengsbunnene lurer en fløyelsmyk eggekrem laget av trygge, norske egg og røde, friske jordbær. Smaken blir rett og slett himmelsk! Oppskriften inneholder
199 Kalorier,
26 g Karbo,
4 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladepavlova med friske jordbær er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2670 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladepavlova med friske jordbær med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 199.09 | 3 082.41 | 308.24 | Kcal |
Protein | 3.65 | 56.51 | 5.65 | gram |
Karbohydrat | 26.22 | 405.95 | 40.60 | gram |
Kostfiber | 0.70 | 10.84 | 1.08 | gram |
Fett | 8.69 | 134.54 | 13.45 | gram |
Mettet fett | 4.84 | 74.94 | 7.49 | gram |
Salt | 0.21 | 3.18 | 0.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.67 | Kr 72.30 | Kr 7.23 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 548 totalt | 1 548 pr porsj | 155 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 52,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
3. Brekk sjokolade i små biter, og ha dem i en glassbolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad) og smelt sjokoladen.
Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn, men pass på slik at den ikke svir seg.
4. Vend inn siktet maizena og eddik med en slikkepott. Ha i den smeltede sjokoladen og vend forsiktig rundt et par ganger til.
5. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn to sirkler etter en kakeform eller en tallerken, ca 20 cm i diameter. Fordel blandingen i sirklene og form det til to kaker, ca. 2,5 cm høye.
6. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
7. Lag eggekrem. Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maizena i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
8. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Rens jordbær og skjær dem i tynne skiver. Smelt sjokolade i en glassbolle over vannbad.
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Legg en marengsbunn på et fat. Ha på halvparten av kremblandingen og jordbærskivene. Legg på neste marengsbunn, resten av kremen og jordbærskivene. Pynt med litt smeltet sjokolade og et par hele jordbær med litt grønt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 32011)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Innlagt dato:2015-05-15
Oppdatert dato:2015-05-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift