Fotograf:Freia Pavlova er en skikkelig festkake som kan lages i mange varianter! Her er en oppskrift på Pavlova med sjokolademousse, friske bær – og selvsagt luftig marengs. Pavlova er nasjonalkaken i både Australia og New Zealand – men gjør seg godt også på den norske nasjonaldagen, med sin friske smak og sitt flotte utseende.
Tips
Kaken kan også lages med en enkel bunn med mousse på toppen. Halver da oppskriften.
Bunn
Pisk eggehviter og salt stivt på middels fart og ha i sukkeret litt etter litt. Ha i eddik og maizenna.
Tegn to sirkler på ca. 23 cm på bakepapir og fordel marengsen inni sirkelene. Stek bunnene på 160 °C i 1 time.
Skru av ovnen og la bunnene stå til de er avkjølt, da blir de sprø på utsiden og myke inni.
Bunnene vil holde seg slik så lenge de ligger i en lufttett boks.
Fyll
Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken.
Legg halvparten av moussen på en bunn, legg den andre bunnen oppå og dekk denne med resten av moussen. Dryss over hakket Freia Melkesjokolade. Pynt med frukt og bær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Freia
(Intern: 32993)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2017-04-22
Oppdatert dato:2017-04-22