Selv om pannekaker i seg selv ikke er så helt galt mht næringsinnhold, vil de med litt ekstra grovt mel eller gryn bli mye sunnere og faktisk mange ganger bedre på smak også. Vi forsøkte oss på grove pannekaker med havregryn og de var helt innafor på både smak og utseende/konsistens.
De er jo heller ikke noe vanskeligere å lage enn vanlige pannekaker.
Men det fins mange definisjoner på sunne pannekaker og her er flere av disse oppskriftene som passer inn her, både melkefrie, grove, glutenfrie osv. Så lykke til og den første her er den vi prøvde forleden dag, mens lenger nede er alle den andre. Og husk at alle oppskrifter har næringsinnhold og da kan du selv definere -sunt- om det skal bety lavkalori, lite fett, lavkarbo, mye fiber osv.
Om dere vil se alle mine pannekake oppskrifter og søke/filtrere dem, så ta en titt her
Grove pannekaker med havregryn
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
10.11.2017Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk egg
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn , lettkokt
1 l melk
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
2 ss smør , smeltet
Denne oppskriften er med havregryn som gir pannekakene en ekstra god smak. Kan spises både varme og kalde. Havregrynene og sammalt hvete gir ett bedre og sunnere næringsinnhold uten at det går ut over smaken.Fremgangsmåte
Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn. Rør sammen. Spe med halve melke mengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør til det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper. Rør inn resten av melken og melet. Til slutt røres salt, vanilje, kanel og smør inn i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i 30 min - 1 time.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.
Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
149,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinpannekake med kardemomme & aprikos
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
01.11.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ToroBildet er tatt av
ToroIngredienser
1 pose Toro Pannekaker
1 appelsin
1 pk tørket aprikos i biter
150 g mykt smør
2 ts kardemomme
2 ss sukker
Fremgangsmåte
Lag Toro Pannekaker som anvist på posen, men tilsett revet skall av 1 appelsin før steking.
Bland smør, kardemomme og sukker. Tilsett aprikoser.
Legg i pannekakene og brett sammen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
267,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bananpannekaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2014Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 egg
salt
200 g hvetemel
1/4 l melk
1/4 l vann
6-8 bananer
sukker
kanel
evt. sitronsaft
Bananpannekaker er skikkelig godt, passer som dessert. Denne pannekakeoppskriften er litt spesiell, da vi glemte å ta bilde og derfor måtte lage en ny variant, men slett ikke noe dumt valg. Så vi lekte oss med krem, bananer og valnøtter. Men til selve pannekakeoppskriften, husk å legge i bananskivene før røren stivner. Og skivene må være skikkelig tynne ellers blir det bare rot.Fremgangsmåte
Lag en røre av egg, salt, hvetemel, melk og vann. Varm smør i en panne, ha i en øse med røre, og la det stivne litt. Dekk straks med bananer i tynne skiver.
Når den første siden er brunet, skal pannekaken snus og stekes ferdig. Dette er litt vrient om bananskivene er for tykke.
Serveres med kanel og sukker. Drypp evt. et par dråper sitronsaft over pannekakene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Glutenfrie pannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.11.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
FinaxBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 dl finax glutenfri melmix
0,5 ts salt
4 dl melk
2 egg
2 ms smeltet smør
Er helt vanlige pannekaker med glutenfritt mel. Vi pyntet med litt eple og glutenfrie havreflakes.
Vi bruker glutenfritt mel av og til selv om ingen av oss har cøliaki, men mest for å prøve. Pannekaker, vafler og kaker er ganske OK å lage men brød sliter vi med. Ett tips som kan prøves er å ha i litt bakepulver i deigen.Fremgangsmåte
Bland sammen melmix og salt. Visp inn melken til en jevn røre.
Rør så inn eggene og smøret.
La svelle litt. Stek tynne pannekaker i stekepanne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove pannekaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.04.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
4 egg
3 dl grovbakstmel
1/2 ts salt
5 dl melk
Forslag til fyll:
200 g kjøttdeig
1 løk
salt og pepper
ca. 1/2 ts chilipulver
1 liten boks tomatpuré
ca. 1/2 dl vann
Fremgangsmåte
1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
2. Visp inn eggene. Egg gir god smak på pannekakene. Det virker dessuten som bindemiddel i røren. Jo flere egg vi bruker, jo tynnere kan vi lage pannekakene.
3. La røren svelle i ca. 15 minutter. Rør den etterpå godt opp fra bunnen.
4. Ha litt smør i en varm stekepanne. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen av pannen. Drei pannen rundt så røren blir jevnt fordelt over bunnen. Det er greit å helle røren fra en mugge.
5. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. La den steke omtrent like lenge på den andre siden.
6. Brett pannekaken i fire med den siden ut som ble stekt først, den er penest.
7. Pannekakerøren kan også stekes som én tykk pannekake i en ildfast form i stekeovnen. Blåbærpannekaker og fleskepannekaker blir gjerne laget på denne måten.
Fyll
Stek kjøttdeig og finhakket løk. Smak til med krydder og tomatpuré. Rør inn litt vann og la kjøttstuingen få surre litt. Legg fyllet på pannekakene og rull sammen. Serveres varme, gjerne med salat til
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tyske potetpannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.10.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kg renskrelte poteter
2 store egg
3 ss hvetemel
salt
hvit pepper
reven muskatnøtt
1/2 ts tørket persille
olje til steking
eplemos eller rørte tyttebær til servering
Enkel potetpannekake som er overraskende god. Vi ble ikke enige om dette var en smårett eller dessert, men la oss kalle det smårett med tyttebær og dessert med splemos. Denne er uten melk og er vegetar.Fremgangsmåte
Riv de råskrelte potetene grovt. Rør inn egg, mel og krydder.
Varm olje i stekepannen og legg i så mye potetrøre at det dekker bunnen.
Stek kakene på begge sider til de blir gylne og sprø. Kakene skal være forholdsvis tynne og ikke for store.
Serveres nystekte med eplemos eller tyttebær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove, fylte pannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
1 ts salt
5 dl melk
4 stk. egg
Fyll:
300 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 båt hvitløk
250 g frisk sjampinjong
1 ½ ss hvetemel
1 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
salt og pepper
ca. ½ ts chilipulver
ca. 3 ss tomatpuré
ca. 100 g revet hvitost til gratinering
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 minutter.
Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpuré.
Stek pannekaker, ikke for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 °C i 5-10 minutter. Server dem straks med salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
116,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove pannekaker med friskt tilbehør
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.12.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 ½ dl sammalt hvete, fin
½ dl havregryn
1 ½ dl hvetemel
¼ ts salt
2 stk egg
5 dl lettmelk
1 ss smør , smeltet
Tilbehør:
1 beger cottage cheese
4 ss jordbærsyltetøy
1 stk banan , i skiver
2 stk kiwi , oppskåret
2 dl rips
Grove pannekaker med friskt tilbehør. En enkel middagsvariant i en travel hverdag.Fremgangsmåte
Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
Server pannekakene lune eller kald med tilbehør.
Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3074