Våre 12 beste jordbærkaker


Oppdatertdato: 2020-06-28 Tema: Jordbær Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Akkurat nå kryr det av jordbær i hagen vår, og vi er for noen uker selvforsynt med jordbær. For en familie på 4 er det nok med 20 stk jordbærplanter som gjør at vi har nok til noen kaker, desserter og shakes/smoothies. Men selvfølgelig også til bare å spise rett fra planten. Her er de 10 mest pop kakene med jordbær som passer en sommerdag, og flere av de kan lages raskt med en for eksempel ferdig bunn, samtidig som det og er noen mer avanserte. Lykke til og god sommer


Jordbær og sjokolademoussekake


Prøv også Jordbær og sjokolademoussekake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.06.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Freia
Bildet er tatt av Freia

Ingredienser

Bunn
110 gr sukker
40 gr vann
2 stk egg
80 gr smør
125 gr Freia Dronning Sjokolade
10 stk jordbær

Ostemousse
300 gr Philadelphia Original
2 ts Freia Vaniljesukker
75 gr sukker
2 dl fløte
1 plate gelatin
0.5 stk lime – kun skall
40 gr Freia Dronning Sjokolade
2 stk jordbær

Sjokolademousse
1 pk Freia Sjokolademousse med Melkesjokolade
1 dl H-melk
1 dl fløte
1 plate gelatin

Pynt
10 stk jordbær
20 gr Freia Dronning Sjokolade
valgfri sjokoladedekor


En glutenfri deilig kake du garantert imponerer gjestene med. Kombinasjonen av friske bær og masse Freia Sjokolade i både bunnen, oste- og sjokolademoussen, gjør denne gode kaken søt, syrlig og frisk på en gang.


Fremgangsmåte

Bunn
Hakk opp sjokolade og ha den i en bolle sammen med temperert smør. Kok opp sukker og vann. Helles over sjokoladen og smøret. Rør glatt, tilsett egg og rør glatt igjen. Hell røren over i springform kledd med bakebapir i bunnen og stek på 175 °C i 10 minutter. Avkjøl bunnen. Fjern papiret og legg bunnen tilbake i formen. Ta av hamsen på ca. 10 jordbær og del de i to. Legg de rundt sjokoladebunnen med snittflaten mot formen.

Ostemousse
Pisk fløten stiv. Kjør sukker, vaniljesukker og kremost glatt i kjøkkenmaskin, bruk grind. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Hakk opp sjokolade og del jordbær i små biter. Bland sammen krem og kremostmassen, vend inn sjokolade og jordbær. Varm opp 2 ss av massen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Hell tilbake i resten av kremblandingen og rør sammen. Hell over sjokoladebunnen og jevn overflaten. Sett kaldt.

Sjokolademousse
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Lag moussen som alternativ 2 på pakken. Varm opp 2 ss av moussen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Blandes tilbake i resten av moussen. Hell sjokolademoussen over ostemoussen og jevn ut overflaten. Avkjøl i minimum 1 time før servering.

Pynt
Løsne springformen og skyv kaken over på et fat. Del de resterende bærene i to og legg langs kanten av toppen. Dryss over hakket sjokolade og annen sjokoladepynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 210,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Saftig bærkake


Prøv også Saftig bærkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.10.2010
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

200 g smør
3 dl sukker
4 stk egg
1 dl melk
4 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
ca. 2 dl blåbær , evt. Solbær, bringebær eller jordbær


Denne bærkaken er svært saftig og god. Vi har foreslått blåbær, men egentlig kan alle typer bær brukes.


Fremgangsmåte

1. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver og vaniljesukker.
2. Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne. Dryss over bærene (evt. frosne bær trenger ikke å tine først). Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter.
3. Dryss eventuelt melis over kaken når den er avkjølt.
Kaken er svært saftig og smakfull. Den er også fin å fryse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 336,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bærpai med bærsaus


Prøv også Bærpai med bærsaus.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

Mørdeig:
2½ dl hvetemel
3 ss sukker
100 g smør
1 stk eggeplomme
1 ss kaldt vann

Fyll:
125 g kremost naturell
4 ss lettrømme

Sukkerlake:
1 dl vann
½ dl sukker
1 dl bringebær
1 dl jordbær
3 ts maisstivelse (maizena)

Fyll:
5 dl jordbær
5 dl bringebær
5 dl blåbær


Ingen kan mostå en nystekt og fargerik pai med masser av sesongens bær. Bruk de bærene du ønsker.


Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til mørdeigen i en foodprosessor. Tilsett mer vann om nødvendig. Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter.
Trykk deigen ut i en smurt kake- eller paiform med høye kanter og prikk paideigen med en gaffel. Stek paibunnen midt i ovnen ved 185°C i ca. 15 til den er gyllen. Avkjøl.


Rør sammen kremost og rømme.
Kok opp en sukkerlake av vann og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst. Tilsett bær og rør inn maisstivelse (maizena). Sil bærsausen og avkjøl. Her kan du bruke andre sorter bær on du ønsker det.

Dekk den kalde paibunnen med ostekrem og legg på bær. Bruk gjerne andre bærsorter enn de vi foreslår. Hell over bærsausen og server paien med det samme.

Is, piskret krem eller vaniljekrem er godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 431,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 43,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Rømmekake med jordbær.

Rømmekake med jordbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.10.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

200 g havrekjeks
1 dl malte valnøttkjerner
100 g smeltet smør

Fyll:
500 g friske jordbær
3 dl kremfløte
3 dl lettrømme
1 pk. gelépulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)
1 kurv jordbær til pynt



Fremgangsmåte

Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.

Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.

Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 183,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bærterte med eggekrem.

Bærterte med eggekrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.10.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

Tertebunn:
200 g hvetemel
1 ss sukker
150 g smør
1 eggeplomme
2 ss vann

Eggekrem:
4 dl melk
1 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 eggeplommer
1 dl sukker
3 ss maisenna

Garnityr:
ca. 500 g jordbær eller bringebær


Lag en lekker tertebunn og fyll med eggekrem og jordbær eller bringebær. En blanding med frukter smaker også godt.


Fremgangsmåte

I stekeovn ved 200 °C

Tertebunn:
Ha mel og sukker i en bolle, gjerne i en matprosessor. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplomme og vann og bland deigen raskt sammen. Trykk deigen tynt og jevnt ut i en paiform (24-26 cm). Klem den godt inntil og jevnt opp langs kanten av formen. Prikk bunnen med gaffel. La formen stå kjølig minst 45 minutter. Stek paibunnen i ovnen 12-15 minutter, til den er gjennomstekt og svakt gyllen. Avkjøl.

Eggekrem:
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann. Rør av og til slik at kremen blir jevn og ikke danner snerk.

Servering:
Fyll paibunnen med eggekremen og legg på rikelig med rensede bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 209,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med friske bær.

Bløtkake med friske bær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.01.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
ca. 1 dl eplemost
3 dl kremfløte
1 pk ferdig vaniljekrem
jordbær, bringebær og rips


Det blir fest når bløtkaken settes på bordet. Kombinasjonen krem og bær er alltid populær.


Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Stek kaken i en smurt eller papirkledd springform, 24 cm i diameter, ved 160°C i 45 minutter
4. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
5. Del kakebunnen i to lag, dynk med eplemost og fyll kaken med jordbær og vaniljekrem.
6. Pynt kaken med stivpisket krem, jordbær, bringebær og rips.

Tips:
Bytt ut sukkerbrødet med en mandelbunn. Pisk 1/2-1 boks creme fraich og bland den med 1/2 boks vaniljekesam. Bre blandingen over mandelbunnen. Pynt med jordbær, bringebær og rips. Melisdryss etter smak

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også New York ostekake med jordbær.

New York ostekake med jordbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2010
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Ingredienser

18 stk digestive kjeks
100 g smør
4 beger kremost naturell
2 dl sukker
5 stk egg
4 ss sitronsaft
1 ts finrevet sitronskall

Rømmetopping:
3 dl lettrømme
3 ss sukker
½ ts vaniljeessens

Jordbærtopping:
500 g jordbær
1 ½ ss sukker


Denne ostekaken oppkalt etter byen den stammer fra, påstås å være en av de beste. Og med jordbærsaus og jordbær i skiver er saken klar!


Fremgangsmåte

Bunn:
Forvarm ovnen til 175 grader. Knus kjeksen - gjerne med kjøkkenmaskin - og bland sammen med smeltet smør. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter og trykk bunnen ned i springformen. Sett bunnen kaldt.

Pisk sammen kremost (bruk gjerne lett kremost), sukker, sitronsaft, finrevet sitronskall og egg til du får en jevn røre. Hell dette over bunnen og bak på midteste rille til ostemassen har 'satt' seg, ca. 50-60 minutter. Avkjøl.

Rømmetopping:
Pisk rømme, sukker og vaniljeessens godt sammen og hell over ostekaken. Kaken skal tilbake i ovnen til rømmetoppingen har stivnet, ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i ovnen med ovnsdøren åpen. Sett kaldt.

Jordbærtopping:
Skyll og rens jordbærene. Mos dem med en stavmikser og smak til med sukker. Du kan gjerne spare noen oppskårne jordbær som du legger på toppen av kaken.

Server ostekaken med jordbærsausen til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 246,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostekake med jordbær.

Ostekake med jordbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

180 g havrekjeks med sjokoladeglasur
50 g smør

Fyll:
600 g kremost naturell
150 g crème fraîche orginal, 35 %
160 g sukker
160 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
150 g jordbær
500 g jordbær (til pynting)


Fråts i friske jordbær! Server ostekake med jordbær hele året.


Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 °C. Stek bunnen i ca 7 minutter. Avkjøl.

Fyll:
Visp sammen kremost, crème fraîche, sukker, hvetemel, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.
Hell massen i springformen og fordel oppdelte jordbær på toppen. Sett den inn i den forvarmede ovnen. Stek kaken i 40 minutter ved 180 °C.
Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca ½ time før den tas ut og settes til avkjøling.

Pynt med friske jordbær på toppen av kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 240,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærkake med pasjonscurd.

Jordbærkake med pasjonscurd


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.06.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Kakebunn
4 egg
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
1 liter jordbær

Pasjonscurd
5 pasjonsfrukter
Saften av 1 sitron
2 eggeplommer
250 g Dansukker Syltesukker
1 egg
50 g smør, romtemperert

Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl kremfløte
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss maisstivelse (f.eks. Maizena)
25 g smør, romtemperert

Pynt
3 dl kremfløte
1 liter friske bær av ulike slag


Litt avansert sommerkake for de større anledninger.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle, og rør ned i eggeblandingen. Smør en form med avtakbar kant, 19 cm i diameter.
Hell røren i formen, og stek nederste i ovnen i ca. 35–40 minutter. Stikk en pinne i midten av kaken for å sjekke at den er ferdig. Avkjøl på rist. Lag imens pasjonscurd og vaniljekrem. Skjær halvparten av jordbærene i skiver. Ta vare på de fineste til pynt.
Når kakebunnen er helt avkjølt, deles den i tre bunner med en skarp brødkniv.
Legg den nederste bunnen på et serveringsfat, stryk på et lag med vaniljekrem, og dekk det med jordbærskiver. Legg på neste bunn, stryk på et lag med pasjonscurd og legg på et lag med jordbærskiver. Legg på den øverste bunnen, og fordel krem over hele kaken. Pynt med jordbær og friske bær.

Pasjonscurd
Del pasjonsfruktene og ta ut fruktkjøttet. Ha det i en gryte sammen med sitronsaften. Varm i ca. 1 minutt mens du rører, og sil det deretter gjennom en finmasket sil for å få bort fruktkjernene. Bruk en skje for å få ut så mye saft som mulig.
Hell pasjonsfruktsaften i en gryte, og visp inn eggeplommene, egget og syltesukkeret. Kok under konstant omrøring i ca. 5 minutter. Ta av fra platen, og ha i smøret litt etter litt.
Hell curden over på et rent glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig og mørkt.

Vaniljekrem
Skrap frøene ut av vaniljestangen, og kok både stang og frø sammen med fløten.
Ta vaniljestangen ut av fløten.
Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
Ha fløten over eggeblandingen mens du visper. Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 209,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærmoussekake.

Jordbærmoussekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

Bunn (2 bunner):
3 egg
1 1/2 dl sukker
3/4 dl hvetemel
3/4 dl potetmel.
Mousse:
3 1/2 dl jordbær rørt med sukker, 3 1/2 gelatin plater, 2 1/2 dl kremfløte
Jordbærsaus:
1 kurv store friske bær.
Pynt:
Friske urter f eks mynte eller sitronmelisse



Fremgangsmåte

En dessert som er selve sommeren i Oslo-området. Server med friske bær og jordbærsaus ved siden av. Nydelig!!

I stekeovnen ved 175 grader C,

Pisk egg og sukker til bunnen. La den elektriske vispen gå ca. 15 minutter. Sikt inn melet, litt etter litt.Smør og strø to bløtkakeformer og fordel røren i formene. Bunnene stekes ca. 20 minutter. Frys den ene. Sett halve jordbær langs kanten i formen du skal bruke.

Legg gelatin i kaldt vann ca. 10 minutter. Ta platene opp og klem ut vann. La dem smelte over svak varme i en vannskvett. Pisk fløten til stiv krem. Bland gelatin med rørte jordbær og rør inn gelatin med lette tak. Ha moussen over bunn og jordbær. Glatt ut. Settes kaldt til moussen stivner og tas frem like før servering. Moussekaken kan glaseres

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær og marsipankake.

Jordbær og marsipankake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.05.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Bunn:
7 stk egg
175 g sukker
175 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
9 dl kremfløte
1 kurv jordbær

Pynt:
1 stk ferdigkjevlet marsipanlokk
1 kurv jordbær
2 ss pistasjenøtter


Denne kaken er en klassisk festkake til norske høytidsdager. Sukkerbrødbunn med pisket krem og rørte bær, dekket med marsipanlokk, jordbær og pistasjenøtter.


Fremgangsmåte

Bunn:
1. Pisk egg og sukker til luftig og lys eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell over i en smurt springform (dekk gjerne bunnen med bakepapir først) og stek på 175 grader i 30–40 minutter. Pass på at du ikke åpner døren til stekeovnen for tidlig, da kan kaken falle sammen.

Fyll:
4. Pisk fløten til krem.
5. Rør sammen 6-10 jordbær med 1-2 ss sukker.

Montering:
6. Del kakebunnen i tre og ha rørte jordbær på den underste delen. Ha over krem og legg over delte jordbær. Legg på den andre delen av kakebunnen og ha over et nytt lag med rørte bær, krem og delte jordbær. Bruk resten av kremen over og rundt kaken.
7. Legg et bakepapirark over kaken og legg marsipanlokket over. Skjær en stjerne i midten av kaken, og brett flikene utover. Fjern papiret og pynt med jordbær og pistasjenøtter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 251,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærfristelse.

Jordbærfristelse


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2010
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

6 stk eggehvite
2 ½ dl sukker
30 stk salte kjeks (eks. Ritz)
100 g valnøttkjerner

Pynt:
3 dl kremfløte
½ kurv jordbær
1 dl hakkede pinjekjerner


En saftig kakebunn med krem og masse jordbær smaker alltid perfekt, og er kjempeenkel å lage.


Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt.
Knus kjeks og valnøtter i en foodprosessor eller legg i en plastpose og knus med en kjevle. Vend det forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene.
Legg bakepapir i en kakeform, 26 cm i diameter, og smør kantene. Fordel deigen i formen og stek på nederste rille i ovnen på 175°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Pisk kremfløten stiv, fordel over den avkjølte kaken. Legg på rikelig med jordbær og strø til slutt på hakkede pistasjenøtter.
Sett kaken til kjølig før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 308,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3277






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.