Sett ovnen på 175 °C.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle, og rør ned i eggeblandingen. Smør en form med avtakbar kant, 19 cm i diameter.
Hell røren i formen, og stek nederste i ovnen i ca. 35–40 minutter. Stikk en pinne i midten av kaken for å sjekke at den er ferdig. Avkjøl på rist.
Lag imens pasjonscurd og vaniljekrem. Skjær halvparten av jordbærene i skiver. Ta vare på de fineste til pynt.
Når kakebunnen er helt avkjølt, deles den i tre bunner med en skarp brødkniv.
Legg den nederste bunnen på et serveringsfat, stryk på et lag med vaniljekrem, og dekk det med jordbærskiver. Legg på neste bunn, stryk på et lag med pasjonscurd og legg på et lag med jordbærskiver. Legg på den øverste bunnen, og fordel krem over hele kaken. Pynt med jordbær og friske bær.
Pasjonscurd
Del pasjonsfruktene og ta ut fruktkjøttet. Ha det i en gryte sammen med sitronsaften. Varm i ca. 1 minutt mens du rører, og sil det deretter gjennom en finmasket sil for å få bort fruktkjernene. Bruk en skje for å få ut så mye saft som mulig.
Hell pasjonsfruktsaften i en gryte, og visp inn eggeplommene, egget og syltesukkeret. Kok under konstant omrøring i ca. 5 minutter. Ta av fra platen, og ha i smøret litt etter litt.
Hell curden over på et rent glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig og mørkt.
Vaniljekrem
Skrap frøene ut av vaniljestangen, og kok både stang og frø sammen med fløten.
Ta vaniljestangen ut av fløten.
Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
Ha fløten over eggeblandingen mens du visper. Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33946)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2018-06-02
Oppdatert dato:2018-06-02