Fotograf:
Melk.no
Denne smakfulle festkaken passer perfekt på kakebordet. Sukkerbrød med romkrem, gelelokk med jordbær og kremfløte Oppskriften inneholder
174 Kalorier,
20 g Karbo,
3 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Romkake med jordbærlokk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Romkake med jordbærlokk med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 174.32 | 5 548.78 | 346.80 | Kcal |
Protein | 2.94 | 93.58 | 5.85 | gram |
Karbohydrat | 20.40 | 649.35 | 40.58 | gram |
Kostfiber | 0.43 | 13.69 | 0.86 | gram |
Fett | 8.90 | 283.30 | 17.71 | gram |
Mettet fett | 4.93 | 156.93 | 9.81 | gram |
Salt | 0.18 | 5.69 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.88 | Kr 123.50 | Kr 7.72 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 183 totalt | 3 183 pr porsj | 199 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.
Romkrem:
1. Ha 4 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret.
3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen, litt etter litt, mens du rører med en visp.
4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig.
5. Pisk opp kremfløten og rør halvparten forsiktig inn i den kalde romkremen.
Fremgangsmåte:
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av romkremen.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover resten av romkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
5. Tilsett litt eggehvite i marsipanen, slik at den blir så løs at den kan sprøytes. Farg den med grønn konditorfarge. Sprøyt marsipanen med en stjernetyll langs kanten av kaken.
Marsipankanten skal være der for å hindre geleen i å renner ned langs kanten av kaken.
6. Del jordbærene på langs og legg de oppå kaken.
7. Lag gele etter anvisning på pakken, men benytt kun halv mengde vann. Avkjøl geleen og hell den forsiktig over jordbærene idet den begynner å stivne. Eller smelt forsiktig ferdiggele over svak varme, til den blir flytende. Avkjøl litt og hell den over jordbærene.
8. Sprøyt til slutt ut resten av kremen i staver langs kanten av kaken, med en stjernetyll.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4656 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 24099)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-06
Oppdatert dato:2013-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift