Fotograf:
Matprat.no
Hva med en lekker bløtkake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen? Oppskriften inneholder
157 Kalorier,
20 g Karbo,
5 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bløtkake i rødt, hvitt og blått med limefromasj er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3872 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bløtkake i rødt. hvitt og blått med limefromasj med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 156.53 | 4 338.95 | 361.58 | Kcal |
Protein | 4.59 | 127.23 | 10.60 | gram |
Karbohydrat | 20.13 | 558.00 | 46.50 | gram |
Kostfiber | 1.24 | 34.37 | 2.86 | gram |
Fett | 6.13 | 169.92 | 14.16 | gram |
Mettet fett | 3.09 | 85.65 | 7.14 | gram |
Salt | 0.14 | 3.76 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.29 | Kr 146.64 | Kr 12.22 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 772 totalt | 2 772 pr porsj | 231 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,44 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.
2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
3. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejus og hakket sitronmelisse.
4. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
5. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk alle lagene med melk. Legg den nederste bunnen på fatet. Fordel halvparten av limefromasjen på den og legg på en ny bunn. Kjør den ene kurven med jordbær i en matprosessor og fordel den på bunnen. Ha på resten av fromasjen og legg over det siste laget med sukkerbrød.
6.Trekk et bredt bånd med aluminiumsfolie litt stramt rundt kaken og fest med en tape. La folien gå noen centimeter over toppen på kaken. Skjær resten av jordbærene i tynne skiver og legg taksteinslagt i to brede bånd på hver side av midten. Fyll deretter blåbærene i beltet på midten.
7. Lag gelé etter anvisningen på pakken, men med 1 dl mindre vann enn angitt. Avkjøl geleen til den så vidt begynner å stivne. Øs gelé over bærene. Sett kaken til avkjøling til geleen er helt stiv.
8. Fjern folien og pynt sidene med pisket kremfløte som sprøytes med en kremsprute. Sprøyt også små rosetter på toppen i skjøten mellom gelé og krem. Pynt gjerne fatkanten med sitronmelisse.
Tips
Du kan gjerne erstatte den ene jordbærkurven med 2-3 rørte jordbær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31397)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Innlagt dato:2014-05-11
Oppdatert dato:2014-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift