Fotograf:Freia En glutenfri deilig kake du garantert imponerer gjestene med. Kombinasjonen av friske bær og masse Freia Sjokolade i både bunnen, oste- og sjokolademoussen, gjør denne gode kaken søt, syrlig og frisk på en gang.
Oppskriften inneholder 254 Kalorier, 20 g Karbo, 3 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bunn
Hakk opp sjokolade og ha den i en bolle sammen med temperert smør. Kok opp sukker og vann. Helles over sjokoladen og smøret. Rør glatt, tilsett egg og rør glatt igjen. Hell røren over i springform kledd med bakebapir i bunnen og stek på 175 °C i 10 minutter. Avkjøl bunnen. Fjern papiret og legg bunnen tilbake i formen. Ta av hamsen på ca. 10 jordbær og del de i to. Legg de rundt sjokoladebunnen med snittflaten mot formen.
Ostemousse
Pisk fløten stiv. Kjør sukker, vaniljesukker og kremost glatt i kjøkkenmaskin, bruk grind. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Hakk opp sjokolade og del jordbær i små biter. Bland sammen krem og kremostmassen, vend inn sjokolade og jordbær. Varm opp 2 ss av massen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Hell tilbake i resten av kremblandingen og rør sammen. Hell over sjokoladebunnen og jevn overflaten. Sett kaldt.
Sjokolademousse
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Lag moussen som alternativ 2 på pakken. Varm opp 2 ss av moussen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Blandes tilbake i resten av moussen. Hell sjokolademoussen over ostemoussen og jevn ut overflaten. Avkjøl i minimum 1 time før servering.
Pynt
Løsne springformen og skyv kaken over på et fat. Del de resterende bærene i to og legg langs kanten av toppen. Dryss over hakket sjokolade og annen sjokoladepynt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Freia
(Intern: 33067)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2017-06-05
Oppdatert dato:2017-06-05