Fotograf:
Brodogkorn.no
En spennende trend som er i ferd med å etablere seg, også i Norge. Hva med å prøve noe nytt og spennende til nyttårsaften i år? Oppskriften inneholder
307 Kalorier,
18 g Karbo,
7 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nakenkake med marscarponekrem er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Nakenkake med marscarponekrem med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 306.64 | 4 739.58 | 592.45 | Kcal |
Protein | 6.76 | 104.49 | 13.06 | gram |
Karbohydrat | 17.88 | 276.36 | 34.55 | gram |
Kostfiber | 1.35 | 20.87 | 2.61 | gram |
Fett | 22.82 | 352.72 | 44.09 | gram |
Mettet fett | 11.69 | 180.69 | 22.59 | gram |
Salt | 0.17 | 2.68 | 0.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.33 | Kr 113.30 | Kr 14.16 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 546 totalt | 1 546 pr porsj | 193 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,32 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Mandelbunn:
1. Pisk egg og melis til luftig eggedosis. Smelt smøret.
2. Sikt og vend forsiktig inn hvetemelet og malte mandler. Rør inn smeltet smør.
3. Pisk eggehvitene stive og hell resten av røren over før du blander forsiktig sammen. Stryk røren forsiktig ut på to stekeplater kledd med bakepapir.
4. Stek kakebunnene midt i ovnen på 180 °C i 10–15 minutter eller til de er gjennomstekt.
5. Skjær ut 6 runde bunner på ca. 15–18 cm. i diameter.
Mascarponekrem:
6. Rør sammen mascarponeost med melis, sitron og vanilje. Pisk kremfløten lett og bland den forsiktig inn.
Montering:
7. Legg på lag for lag med krem og bunn. Smør så et florlett lag med krem på toppen og rundt kanten av kaken. Det skal være mulig å se kakebunnene gjennom kremen.
8. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Lag et kremmerhus av matpapir og hell sjokoladen over i dette. Klipp et hull i spissen av posen og sprøyt langs kanten av kaken så det renner litt nedover sidene. Pynt kaken etter eget ønske.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31831)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Innlagt dato:2014-12-29
Oppdatert dato:2014-12-29
Lesere:
2289 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift