Ikke alle har sommervær fikk jeg med meg for noen dager siden. Og når tempen er under 10 grader, vinden uler og det omtrent sludder, så skal man være virkelig entusiast for å gidde å bruke grill eller spise ute. Men da er det bedre med en varm gryte eller suppe, og sette seg i sofaen, fyre i peisen og heller la den gode praten bli innendørs. Og da kan man gjøre det enkelt og varmt med disse:
Skinke- og potetgryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Arild Svensgams hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
75 gram bacon i terninger
300 gram svinekjøtt i tynne strimler
2 store løk
1 – 2 ss margarin
400 gram poteter
1 boks hermetiske tomater i biter
1 tsj buljongpulver
1 dl fløte
Salt
Pepper
1 tsj paprikapulver
150 gram frosne grønne erter
1 – 2 tomater
En utrolig god gryte som både smaker og varmer. Vi byttet ut noen av potetene med søtpotet, men det gjorde det bare bedre. Og vi brukte rester av svinekjøtt + noe påleggsrester. Vi pyntet med tomat og basilikumFremgangsmåte
Stek baconterningene i eget fett til de er gylne. Tilsett svinekjøttet og brun det godt. Ha i eventuelt mer smør. Skrell og tilsett potetene i terninger. Skrell og skjær løken i terninger og ha den i gryta. La det hele surre noen minutter under omrøring. Ha i hermetiske tomater og buljong. Kok til potetene er møre. Hell over fløten og smak til med salt, pepper og paprikapulveret. Legg over ertene og la dette småputre. Del tomatene i skiver, legg på retten og server med godt brød. Pynt gjerne med litt grønne urter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
84,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøtt- og grønnsakgryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.05.2003Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g benfritt oksekjøtt
2 løk
2 ss margarin eller smør
1 ts salt
2 krm grovmalt pepper
1 boks tomater, 400 g
2-3 gulrøtter
2 grener stilkselleri
1 ss hvetemel + 1/2 dl vann
2 dl dypfryste erter
persille
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i terninger. Skrell og grovhakk løken.
Brun kjøttet i fettet i en stekepanne og legg det over i en gryte. Fres løken i pannen på svak varme. Bland den med kjøttet. Tilsett salt, pepper og tomater med kraft. Kok under lokk i ca 45 minutter.
Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Skjær stilksellerien i skiver. Legg først i gulrøttene, etter en stund sellerien, for å koke med kjøttet. Kok retten i 15-20 minutter til gulrøttene er så vidt møre.
Jevn eventuelt gryten med melet utrørt i vannet, og kok den et par minutter.
Legg til slutt i ertene. Klipp persille over, varm opp og smak til. Server med kokte poteter eller ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
67,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Filipinsk Menudo
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
20.01.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kg svinekjøtt i biter
250 gram svinelever i biter
1 kopp gulrøtter i terninger
1 kopp poteter i terninger
1/2 kopp soyasaus
1/2 stk sitron
1 liten løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukker
3/4 kopp tomatsaus
1 kopp vann
4 stk grillpølser, skivet diagonalt
2 ss matolje
2-3 stk tørket laurbærblad
salt og pepper etter smak
østerssaus etter smak
6 porsjoner ris.
Svin og leverstuing.
Om en ikke liker smaken av lever så unngå det, men vi brukte lever. Det må som regel bestilles hos slakter. Vask og rens bort uhumskheter før bruk.Fremgangsmåte
Bland svinekjøtt, soyasaus, og sitron i en bolle. Mariner i minst 1 time.
Varm olje i en gryte
Surr hvitløk og løk.
Legg i marinert svinekjøtt. Stek i 5-7 minutter.
Hell i tomatsaus og vann og deretter laurbærblad. La det koke og putre i 30 minutter til en time, avhengig av tykkelsen på svinekjøttet.
PS: Tilsett vann etter behov.
Ha i lever og pølser. Kok i 5 minutter.
Ha i poteter, gulrøtter, sukker, salt og pepper. Rør og kok i 8 til 12 minutter.
Server med ris eller evt poteter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.05.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 kyllingfileter
2 l kokosmelk
1 kyllingbuljongterning
3 ss
galangal finhakket (vanlig ingefær kan og brukes)
6 limeblader i strimler
1/2 dl fiskesaus
6 små biter sitrongress
1 dl limesaft
1 ts chilisaus
1 rød chili i tynne skiver
6 limeblader
6 små røde chili
En variant av thai kyllingsuppe som er en av våre favorittsupper. Her er det flere måter en kan variere på. Vi pyntet med persille og litt most frisk tomat. Husk at galangal, limeblader og sitrongress ikke skal spisesFremgangsmåte
Del kyllingen i passende terninger.
Kok opp kokosmelken i en kjele. Legg i kylling og buljong. Kok blandingen til kyllingen er nesten ferdig. Ha i galangal, limeblader, sitrongress og fiskesaus.
Kok suppen i 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Ha i limesaft, chilisaus og chili.
Hell suppen i varme boller. Pynt med limeblader og rød chili.
Server gjerne denne suppen med kokt ris til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Serbisk bønnesuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2013Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 kjøttbuljongterning
1 kyllingbuljongterning
1 grønn paprika
1 stor potet
1 gulrot
1 boks bønner
2 hardkokte egg
1 ss paprikakrydder
1 dl kokt pasta
1 løk
vann
mel
olje
Enkel suppe som trenger litt ekstra krydder. Smak til etter eget ønskeFremgangsmåte
Hakk løk, skjær poteter og gulerøtter i terninger og paprika i strimler. Stek i olje til alt er mykt. Spe med vann hvis det setter seg fast i bunnen av pannen.
Strø over litt mel til blandingen blir klebrig.
Tilsett nok vann til det dekker grønnsakene og vel så det. Ha i buljongterninger og paprika. Kok på lav varme under lokk til potetene er møre. Ha til slutt i kokt pasta, bønner og et halvt egg i hver skål. Server med brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chicken noodle soup
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 1/2 l hønsebuljong
1/2 dl tørr sherry
1 stk. stjerneanis
1 chili
Litt frisk ingefær
100-200 g kokt kyllingkjøtt, feks fra overlår, i strimler
150 g tynne risnudler
1 ss olje (gjerne sesam-)
400 g grønnsaker i små like stykker, feks vårløk, bladselleri, sjampinjong, gulrot
200 g grønne blader, feks spinat, sølvbeter eller pak choi i grove stykker
1 bunt klippet purre
Dette er en suppe med god smak. Man kan bruke annen vin istedenfor sherry. Vi brukte en marzala og det funket greit.Fremgangsmåte
Sett buljongen i kok med sherry og krydder og la den koke i 10-15 min.
Smak på suppen underveis og fjern krydderene etterpå når de har gitt nok smak til suppen.
Sett 1 l vann i kok, tilsett 2 ts salt og hell det over nudlene.
Hell vannet fra etter 2 min. og fordel nudlene i 4 dype tallerkener.
Varm en sauterpanne, jerngryte eller wok opp til høy varme.
Ha olje på og sauter grønnsakene 1 min. for kraftig varme.
Hell buljongen over og tilsett hønsekjøtt og grønne blader.
Fordel suppe, kjøtt og grønnsaker over nudlene og dryss med klippet purre.
Der blir suppe og grønnsaker tilovers til et par porsjoner mere.
Spis suppe, kjøtt og grønnsaker med skje og spis nudlene til sist med gaffel eller spisepinne alt etter temperament og humør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
42,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ginisang Munggo (Monggo)
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
03.11.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 1/2 kopper mung bønner
1 ss hvitløk
225 gr svinekjøtt i tynne skiver
2 kopper spinat
1 stk mellomstor tomat, hakket
1 mellomstor løk, hakket
5 til 8 stk store reker (valgfritt)
2 ss fiskesaus
7 dl vann (for koking)
1 buljongterning
1/4 ts malt svart pepper
Hverdagsmat med bønner. Originalt skal det og serveres med grisesvor, men vi hadde ikke det. Kan lages som suppe eller gryterett.Fremgangsmåte
Kok opp vannet i en gryte
Ha i Mungbønner og la småkoke til de blir myke (ca 35 til 50 minutter) Bønnene kan evt bløtlegges på forhånd
I en separat stekepanne, fres hvitløk, løk og tomat
Legg i svinekjøtt. Stek i 5 minutter
Ha i buljong terningen og fiskesaus. La det småkoke i 10 minutter eller til kjøttet er mørt. Merk: Hvis det er nødvendig, kan du ha i litt vann her.
Tilsett reker. Rør og kok i 2 minutter.
Hell over de ferdig kokte Mungbønner. Rør og deretter la småkoke i 10 minutter
Tilsett spinat
Strø på sort pepper
Serveres varm.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nudelsuppe med kylling og pak choy
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 kopp(er) kyllingkraft
2 kopp(er ) vann
4 ss soyasaus
1 ts worcestershire saus
0,5 ts kinesisk femkrydder
1 dash Chilipulver
1 ts sukker
2 skive(r) frisk ingefær
Til suppen
375 gr vanlige nudler
400 gr kokt kylling bryst i skiver
Ca 300 gr pak choy i biter
Til pynt:
2 bird chilier i tynne skiver
2 stk vårløk i skiver
En fyldig nudelsuppe hvor vi brukte pak choy i tillegg til kyllingbiter. Om en ikke liker pak choy, så bare reduser denne litt eller evt erstatt med spinat.Fremgangsmåte
Kutt opp og kok kylling i en gryte med litt kraft til den er lett gjennomkokt. Legg i en bolle og spar til senere.
I en stor kjele, ha i kyllingbuljong, vann, soyasaus, worcestershire, ingefær, fem krydder og chili pulver sammen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 5 min.
Smak så til etter din egen smak. Hvis det er for salt ha i litt sukker, tilsett mer soya hvis du ønsker det saltere.
Sil av og ha kraften tilbake igjen i gryta. Ha så i nudler og pak choy, la koke i 5 minutter
Fordel suppe i 4 suppeskåler og legg på kjøtt og pynt med chilier og vårløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kimchi ramen suppe
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
18.10.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Suppebase med krydderpose
5 dl vann
1 krydderpose som følger med nudlene eller evt
Uten krydderpose
2,5 dl vann
2,5 dl buljong
1,5 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
0,5 ts worsterchire saus
1/2 ts kinesisk femkrydder
dash av chili pulver
0,5 ts hvitt sukker
1 skiver fra fersk ingefær
Tilbehør
120 gr tørre ramen nudler
300 gram svinekjøtt ferdig stekt
250 gr frisk sjampinjong i skiver
1 rød chili i skiver
1 neve gressløk
2 rå egg
100 gr spirer
100 gr kinakål
Enda en ramen suppe vi har prøvd. Her brukte vi ramen nudler med slik en kryderpose inni. Vi bruker en som heter Ramen Kimchi som er en koreansk versjon. Om ikke så kan man lage denne suppebasen selv.
Tilbehør kan og være kylling og evt annen sopp og grønt. Noen bruker kokte egg.
I vår versjon skilte vi alle grønnsakene pga bildet, men for å gjøre det enklere kan de blandes.Fremgangsmåte
Om ikke kjøttet er stekt, så stek det i stekepannen med litt salt og pepper. Skjær i skiver og sett til side.
Soppen stekes og lett i stekepannen til den er myk
Om en ikke bruker krydderpose, så kok opp vann/buljong med krydder. Dette blir jo bedre, men tar litt tid.
Kok opp vann eller den suppebasen du har lagd
Ha i nudlene, krydderpose, kinakål og spirer i suppebasen. La det koke i 5 minutter.
Helles så i tallerkner og du tilsetter sopp, chili, kjøtt, gressløk og rå egg om ønskelig.
Server
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
76,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel jambalaya med breiflabb og reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.03.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
500 g breiflabbfilet
100 g reker, uten skall
1 stk løk
2 fedd hvitløk
3 stilker selleri
1 stk paprika, grønn
3 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
4 dl fiskebuljong
1 ts salt
1 krm pepper
1 knivsodd kajennepepper
3 dl hurtigris
Tilbehør
salat
Jambalaya er en kreolsk risrett som stammer fra Sørstatene. Retten består av spennende smaker fra både det spanske og franske kjøkken.Fremgangsmåte
Skjær breiflabb i terninger på ca. 2 cm.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær stangselleri og paprika i biter.
Fres løk, hvitløk, stangselleri og paprika i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.
Tilsett hakkede tomater og fres i 2-3 minutter til.
Ha i fiskebuljong, salt, pepper og kajennepepper, og gi det et oppkok.
Rør inn fisketerninger og ris, og la trekke til fisk og ris er ferdig, ca. 5 minutter.
Vend forsiktig inn reker rett før servering.
Server jambalaya med en frisk salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chiligryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.09.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 g karbonadedeig
smør
2 løk
2 grønne paprika
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
1 chili uten frø
(litt kajenne pepper)
1 fedd hvitløk
1 dl vann
2 ss tomatpure
1 ss soyasaus
2 bokser hvite bønner i tomatsaus
1 ts basilikum
Her brukte vi naanbrød, slike ferdige som bare skal varmes opp. Denne gryta er skikkelig god og absolut gullrekkemat. Du kan lage hele greia i en dyp stekepanne som vi gjorde,Fremgangsmåte
Brun karbonadedeigen og legg den over i en gryte.
Rens og hakk løken, og brun den før den legges i gryten.
Tilsett hakket paprika, salt, pepper, presset hvitløk, chili, vann, tomatpure og soyasaus.
La alt småkoke i ca 5 minutter.
Tilsett bønner, basilikum og kajennepepper.
Varm opp og server med brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
79,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Afrikansk gryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.10.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr Heiko SantelmannBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
125 g grovt hakket løk
1-2 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 l buljong uten gjær (fra Helios)
100 g ublødte halvkokte kikerter
125 g gulrøtter
200 g tomater
50 g nepe
200 g aubergine
125 g paprika
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprika
1/2 ts koriander
1/2 ts chili
1/2 ts støtt nellik
1/2 ts kanel
1/2 ts spisskummen (cumin)
600 g grønne bønner eller okra
200 g squash
200-300 g lammekjøtt eller kylling
Gryterett med nydelig aroma. Denne er det mye god smak i. Vi brukte lam og det passer fint nå på høsten med en slik varmende gryterett.Fremgangsmåte
Fres løk, hvitløk og krydder i oljen
Kryddermengden kan varieres. Smak deg frem.
Dersom du skal ha lam eller kylling, stek kjøttet først.
Tilsett buljong, kikerter, kylling og grønnsakene som er skåret i store terninger - unntatt okra /grønne bønner og squash.
Kok under lokk i 20 min.
Tilsett squash og okra/grønne bønner og kok ytterligere 10 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
51,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3228