Fotograf:Synøve Dreyer Jambalaya er en kreolsk risrett som stammer fra Sørstatene. Retten består av spennende smaker fra både det spanske og franske kjøkken.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Annonse
Næringsdeklarasjon for Enkel jambalaya med breiflabb og reker!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
71.89
367.88
Kcal
Protein
6.43
32.90
gram
Karbohydrat
7.16
36.64
gram
Kostfiber
0.80
4.09
gram
Fett
1.77
9.06
gram
Mettet fett
0.25
1.28
gram
Salt
0.60
3.09
gram
Pris på oppskriften
Kr 9.78
Kr 50.05
Kroner
Hele oppskriften veier
2 047
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
Skjær breiflabb i terninger på ca. 2 cm.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær stangselleri og paprika i biter.
Fres løk, hvitløk, stangselleri og paprika i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.
Tilsett hakkede tomater og fres i 2-3 minutter til.
Ha i fiskebuljong, salt, pepper og kajennepepper, og gi det et oppkok.
Rør inn fisketerninger og ris, og la trekke til fisk og ris er ferdig, ca. 5 minutter.
Vend forsiktig inn reker rett før servering.
Server jambalaya med en frisk salat.
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32334)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-03-27
Oppdatert dato:2016-03-27
Lesere: 1735 totalt.