Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja) inneholder
327 Kalorier,
42 g Karbo,
6 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja) har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja) med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 326.52 | 2 743.81 | 228.65 | Kcal |
Protein | 5.54 | 46.55 | 3.88 | gram |
Karbohydrat | 42.09 | 353.69 | 29.47 | gram |
Kostfiber | 1.22 | 10.25 | 0.85 | gram |
Fett | 14.84 | 124.70 | 10.39 | gram |
Mettet fett | 8.68 | 72.94 | 6.08 | gram |
Salt | 0.17 | 1.46 | 0.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.07 | Kr 25.80 | Kr 2.15 | .- |
Hele oppskriften veier | 840 totalt | 840 pr porsj | 70 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,56 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Portugals appelsinlunder ligger hovedsakelig i Algarve og rundt Setubal. Algarve-appelsinene er store, steinfrie navelappelsiner, de fullkomne appelsinene, mens de fra Setubal er mindre og brukes mest til marmelade. En skrelt appelsin er den fortrukne dessert for de fleste portugisere, mens denne kaken er det mer fest over.
Smør en rund kakeform med 20 cm i diameter og strø den med mel.
Sikt mel og bakepulver i en liten bolle. Pisk eggehvitene i en større bolle med håndmikser til det danner seg myke topper.
Rør smør og sukker hvitt og luftig i en stor bolle med håndmikser i høy hastighet. Pisk inn eggeplommene, en om gangen. Skru ned på lav hastighet og rør langsomt inn melblandingen, appelsinskallet og ca ½ dl av appelsinsaften. Vend de piskede eggehvitene inn i kakerøren til det så vidt er blandet. Fyll røren i den smurte formen.
Stek kaken i ovnen ved 180 C i 30-40 minutter, til det ikke henger noe igjen på prøvenålen du stikker i midten.
Ta kaken ut av ovnen og la den stå i formen på rist i 10 minutter. Flytt så kaken over på risten og la den bli lunken. Legg kaken over på et fat.
Rør ut melisen i resten av appelsinsaften i en liten bolle, og drypp det jevnt utover kaken. Pynt eventuelt med skrelte appelsinbåter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6532)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Lesere:
5296 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift