Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Aprikosterte oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Aprikosterte



Aprikosterte inneholder 219 Kalorier, 19 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Aprikosterte har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Aprikosterte er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1pakkefrossen butterdeig, 400 g
800grferske aprikoser eller 500 g hermetiske
1,5dlkremfløte
2stkeggeplommer
60grmalte mandler
60grsukker




Kalorier og næringsinnhold i Aprikosterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier218.863 350.75418.84Kcal
Protein3.6255.426.93gram
Karbohydrat18.88289.0536.13gram
Kostfiber2.2434.294.29gram
Fett13.82211.5826.45gram
Mettet fett6.2094.9211.87gram
Salt0.253.780.47gram
Pris på oppskriftenKr 7.16Kr 109.62Kr 13.70.-
Hele oppskriften veier1 531 totalt1 531 pr porsj191 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Forvarm stekeovnen til 180 C. Kjevle ut butterdeigen, og kle en smurt og drysset paiform med høye kanter. En kakeform kan også brukes. La deigen gå godt opp over kanten. Prikk deigen med en gaffel, forsiktig uten å lage hull tvers igjennom. La deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter.

Vask og tørk aprikosene, del dem i to og fjern steinene. Legg aprikosene i paiskallet, med den delte siden ned. Stekes i 15 minutter.

Bruker du hermetiske aprikoser skal bare paiskallet stekes. Legg tørre bønner e.l. på bakepapir i paiskallet slik at det beholder fasongen. Ta ut formen, fjern bakepapiret med tørre bønner og legg på de halve aprikosene.

Mens paiskallet stekes, lager du en blanding av fløte og eggeplommer samt mandelmasen og sukkeret. Visp godt sammen. Hell blandingen over aprikosene og sett formen tilbake i ovnen i 25-30 minutter. Aprikosterten kan serveres varm eller kald.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8769)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Lesere: 3318 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Glutenfri aprikospai.Glutenfri aprikospai.
Denne retten har 263,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.