Asningskaku



Asningskaku inneholder 173 Kalorier, 34 g Karbo, 4 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Asningskaku har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Asningskaku er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6476 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kgpoteter
1tssalt
Ca 350grbyggmel
Ca 350grrugmel
50grgjær
Ca 1,5dlmelk eller vann




Næringsdeklarasjon for Asningskaku!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier173.442 995.31Kcal
Protein4.2974.09gram
Karbohydrat34.46595.12gram
Kostfiber5.4493.95gram
Fett0.8414.51gram
Mettet fett0.183.11gram
Salt0.417.09gram
Pris på oppskriftenKr 1.53Kr 26.42Kroner
Hele oppskriften veier1 727 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo79,47 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Mal kokte, varme poteter 1-2 ganger. Ha i salt og avkjøl til massen er lunken. Rør gjæren ut i litt sur eller søt melk eller vann.
2. Tilsett gjær og mel i potetene til deigen blir som en brøddeig. Dekk deigen og la den heve godt i noen timer eller natten over.
3. Elt deigen, ha i mer mel og la den heve en gang til, ca. 1 time
4. Kjevle eller klapp ut flate runde kaker ca. 20 cm i tverrmål og ca 2 cm tykke. Prikk leivene med gaffel 4-5 steder. La kakene etterheve ca. 15 minutter.

5. Stek kakene på middels varm takke, på platen eller i stekepanne på platen. De kan også stekes på glør eller annen form for glør. Snu kakene når de er stekt på en side. Kakene skal være gjennomstekt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 231)
Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Uten egg
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.