Asningskaku inneholder
173 Kalorier,
34 g Karbo,
4 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Asningskaku har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Asningskaku er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6476 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Asningskaku!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 173.44 | 2 995.31 | Kcal |
Protein | 4.29 | 74.09 | gram |
Karbohydrat | 34.46 | 595.12 | gram |
Kostfiber | 5.44 | 93.95 | gram |
Fett | 0.84 | 14.51 | gram |
Mettet fett | 0.18 | 3.11 | gram |
Salt | 0.41 | 7.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.53 | Kr 26.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 727 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 79,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Mal kokte, varme poteter 1-2 ganger. Ha i salt og avkjøl til massen er lunken. Rør gjæren ut i litt sur eller søt melk eller vann.
2. Tilsett gjær og mel i potetene til deigen blir som en brøddeig. Dekk deigen og la den heve godt i noen timer eller natten over.
3. Elt deigen, ha i mer mel og la den heve en gang til, ca. 1 time
4. Kjevle eller klapp ut flate runde kaker ca. 20 cm i tverrmål og ca 2 cm tykke. Prikk leivene med gaffel 4-5 steder. La kakene etterheve ca. 15 minutter.
5. Stek kakene på middels varm takke, på platen eller i stekepanne på platen. De kan også stekes på glør eller annen form for glør. Snu kakene når de er stekt på en side. Kakene skal være gjennomstekt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 231)
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.