Bankekjøtt av elg inneholder
68 Kalorier,
6 g Karbo,
8 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Bankekjøtt av elg har ingen allergener
Bankekjøtt av elg er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
26194 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bankekjøtt av elg!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 67.55 | 413.66 | Kcal |
Protein | 8.44 | 51.68 | gram |
Karbohydrat | 6.03 | 36.93 | gram |
Kostfiber | 1.64 | 10.04 | gram |
Fett | 0.71 | 4.35 | gram |
Mettet fett | 0.17 | 1.04 | gram |
Salt | 0.05 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.18 | Kr 62.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 450 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Etter jakttiden unner vi oss en middag med ferskt elgkjøtt.Med einerbær blir denne retten ekstra smakfull.
Skjær kjøttet i passe store stykker og brun kjøttet i olje til det får en fin stekeflate. Legg kjøttet til side og stek løken raskt i kjøttsjyen til den er myk. Legg tilbake kjøttet og tilsett vann til det dekker kjøttstykkene. Ha i laurbærblad, hvit pepper og einebær.
Kok alt i ca 1 time (avhengig av kjøttets kvalitet). Dersom det blir for tørt, tilsettes mer vann. Når kjøttet er ferdig, tilsettes gulrot skåret i skiver. La det koke et par minutter til. Jevn sausen dersom det er nødvendig og smak til med salt og hvit pepper. Serveres med kokte poteter, kokt brokkoli og 1 ss lett tyttebærsyltetøy.
Oppskriften er hentet fra den nye kokeboken Lett Mett, som kan bestilles i Grete Roede Butikken
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Grete Roede
(Intern: 718)
Kategori:
Kokt/dampet
Diett/allergi:
Kalorifattig
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-10
Oppdatert dato:2002-08-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift