Elisabeths løksaus inneholder
66 Kalorier,
7 g Karbo,
3 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Elisabeths løksaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elisabeths løksaus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8754 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elisabeths løksaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 65.70 | 125.11 | Kcal |
Protein | 2.62 | 4.99 | gram |
Karbohydrat | 6.53 | 12.43 | gram |
Kostfiber | 0.96 | 1.83 | gram |
Fett | 3.02 | 5.75 | gram |
Mettet fett | 1.86 | 3.54 | gram |
Salt | 0.22 | 0.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.11 | Kr 4.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 762 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,75 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Nå er lettsaltet svineknoke billig og du kan få en deilig middag som du kan nyte sammen med vegetarvenner - ved at du i tillegg til kjøttet serverer nykål eller andre friske grønnsaker. Og løksaus. Denne eksperimenterte jeg meg fram til en deilig 1. mai.
Rens løken, skjær den opp i litt rause biter: 1-2 cm. Kok den ene inn med smøret til den er gylden. Ha i melet og rør det inn. Tilsett melk. Deretter har du i den rå løken og bladpersillen. Tilsett ca. 1 ss Vegeta grønnsaksbuljong (her kan du smake til), litt nykvernet pepper og evt. salt (ikke nødvendig dersom du har Vegeta).
Tilsett 2 ts god Dijonsennep. La sausen koke inn noen minutter og server den til kokt svineknoke, grønnsaker og gode poteter. Sett gjerne en skål med sennep på bordet til oss som er ekstra glad i den smaken.
Lykke til!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat og Mer
(Intern: 2286)
Kategori:
Saus
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift