Ha melet og sukkeret i en skål sammen med det kjøleskapskalde matfettet skåret i små biter. Fordel fettet jevnt i melet til det blir en smulet masse. Tilsett egget, og arbeid sammen til en deig. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter. La stå i kjøleskap i minst 30 minutter. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek ved 200 °C i 10 minutter.
Bruk en form til å stikke hjerter ut av ferskenene. Skjær "restene" i bitte små biter.
Skill eggene. Bland eggeplommene med kesella, potetmel, melis, vaniljesukker og de hakkede ferskenene. Visp hvitene og farinet til et fast skum, og vend ned i røren. Hell over i formen. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Legg ferskenhjertene oppå fyllet.
Sikt over litt melis før servering. Serveres lunken eller kald, eventuelt med en klatt pisket krem eller crème fraîche.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 26622)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-11-16
Oppdatert dato:2019-01-08