Ferskenterte med mandelkrem



Ferskenterte med mandelkrem oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Ferskenterte kan serveres til en god kopp kaffe, og fungerer også godt som dessert servert med litt is eller krem.

Oppskriften inneholder 297 Kalorier, 31 g Karbo, 4 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ferskenterte med mandelkrem er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 3779 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Mørdeig

300grhvetemel
250grsmør
120grmelis
2stkeggeplomme

Mandelkrem

125grsmør
125grsukker
2stkegg
125grmandler , malt

Ferskener

2,5dlvann
200grsukker
1stkvaniljestang , delt på langs
2ssmandellikør , eller annen likør
8stkfersken , gjerne fra boks
2ssaprikossyltetøy
20grmandelflak




Kalorier og næringsinnhold i Ferskenterte med mandelkrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier296.827 232.85904.11Kcal
Protein3.9295.5211.94gram
Karbohydrat31.24761.2595.16gram
Kostfiber1.5838.504.81gram
Fett16.80409.3851.17gram
Alkohol0.26 %6.340.79gram
Mettet fett8.53207.8625.98gram
Salt0.204.820.60gram
Pris på oppskriftenKr 3.41Kr 83.09Kr 10.39.-
Hele oppskriften veier2 437 totalt2 437 pr porsj305 pr stk gram
Energiprosent fra karbo42,09 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

1. Lag deigen ved å smuldre mel, smør og melis og så tilsette eggeplommene og arbeide dem raskt inn i deigen. Form deigen til en pølse, pakk den i plastfolie og legg den kaldt ½ time.
2. Lag mandelkremen ved å piske smør og sukker hvitt og blande inn eggene ett for ett. Vend inn de malte mandlene til slutt.
3. Kok en sukkerlake av 2 ½ dl vann, sukker og vaniljestang. Tilsett amaretto eller annen likør. Del ferskenene i to og fjern steinene. Kok ferskenene forsiktig i sukkerlaken i ca. 10-15 minutter, eller til de er møre (tiden avhenger av hvor modne de er i utgangspunktet). Bruker du hermetiserte ferskener kan du gi dem et raskt oppkok og avkjøle dem i laken. Løft ferskenene over i et dørslag og la dem renne av seg og bli kalde.
4. Kjevle ut paideigen og legg den i en paiform. Klem den på plass i formen og skjær vekk overskuddet. Avkjøl i kjøleskap i ½ time. Fordel ferskenene i paiskallet og fordel mandelkremen over, slik at ferskenene fortsatt er synlig. Stek terten ved 160°C i ca 50-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl.
5. Glaser kaken med smeltet aprikossyltetøy før servering. Dryss over mandelflak. Terten kan gjerne serveres med krem, is eller rømme.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29177)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-04-15
Oppdatert dato:2021-10-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nektarinterter.Nektarinterter.
Denne retten har 240,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskenterte med mandelkrem.Ferskenterte med mandelkrem.
Denne retten har 296,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskenpai 2.Ferskenpai 2.
Denne retten har 238,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.