Fotograf:
Norges sjømatråd
Fiskefarse inneholder
75 Kalorier,
3 g Karbo,
11 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Fiskefarse har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fiskefarse er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5350 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fiskefarse!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 74.69 | 163.55 | Kcal |
Protein | 11.30 | 24.74 | gram |
Karbohydrat | 2.84 | 6.22 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.04 | gram |
Fett | 2.01 | 4.40 | gram |
Mettet fett | 0.96 | 2.10 | gram |
Salt | 1.71 | 3.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.09 | Kr 15.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 876 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,2 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fiskepudding:
Farsen fylles i godt smurt brødform og stekes i stekeovn ved 120 grader i ca 45 minutter.
Fiskeboller:
Kok opp en kjele med fiskebuljong, ca 5 dl. Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke 5-10 minutter.
Kokekraften kan brukes til saus.
Fiskekaker:
Form farsen til glatte kaker. Trykk dem litt flate og stek dem på middels varm panne til de er gyldne og fine.
Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. Skjær fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med saltet.
La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Tilsett potetmel og krydder, og gjerne finhakket persille, gressløk, timian, basilikum eller estragon.
Du kan også røre inn f.eks. løk, hvitløk, purre, paprika eller andre grønnsaker. Denne farsen kan du bruke til kaker, boller og pudding.
Tips
Vil du ha mere smak på fiskekakene.
Ha farsen over i en arbeidsbolle og bland inn 1/2 ts kajennepepper, 1 liten finhakket purre og1/2 finhakket rød paprika. Lag fire-fem store kaker eller åtte - ti mindre fiskekaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 977)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-21
Oppdatert dato:2002-08-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift