Fløtegrøt fra Bamble inneholder
132 Kalorier,
10 g Karbo,
4 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Fløtegrøt fra Bamble har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fløtegrøt fra Bamble er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
9297 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fløtegrøt fra Bamble!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 131.67 | 354.44 | Kcal |
Protein | 3.86 | 10.39 | gram |
Karbohydrat | 9.66 | 26.00 | gram |
Kostfiber | 0.41 | 1.10 | gram |
Fett | 8.53 | 22.96 | gram |
Mettet fett | 5.33 | 14.35 | gram |
Salt | 0.25 | 0.66 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.68 | Kr 7.21 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 154 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,34 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fløten kokes opp under omrøring og koker 10 minutter under lokk. Mens fløten kokes helles 1/3 av melet i. Smøret skummes av med skje. Resten av melet helles i fløten. Rør godt og spe med kokende melk litt etter litt. La grøten koke ca 5 minutter. Saltes til slutt.
Fløtegrøt serveres med sukker, kanel og fløtesmør. Melk eller saft serveres til.
Fløtegrøt er en god, gammel tradisjon ved forskjellige anledninger i Bamble. Den ble f.eks. brukt når slåttonna var ferdig og alt høy var i hus. Da ble alle på garden samlet til slåttegrøt. Videre har det vært en gammel tradisjon å bruke fløtegrøt til St. Hans. Da pyntes den med bjørkeløv. Før i tida var det også vanlig at fløtegrøt ble tatt med i barselsvisitt som barselsgrøt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12404)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Grøt
Land:
Norge
Fylke:
Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift