Fransk terte 2 inneholder
325 Kalorier,
29 g Karbo,
4 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Fransk terte 2 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fransk terte 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6772 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fransk terte 2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 325.24 | 3 555.69 | 444.46 | Kcal |
Protein | 4.34 | 47.45 | 5.93 | gram |
Karbohydrat | 29.18 | 319.01 | 39.88 | gram |
Kostfiber | 1.62 | 17.71 | 2.21 | gram |
Fett | 20.88 | 228.27 | 28.53 | gram |
Mettet fett | 7.03 | 76.86 | 9.61 | gram |
Salt | 0.16 | 1.74 | 0.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.36 | Kr 69.53 | Kr 8.69 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 093 totalt | 1 093 pr porsj | 137 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,88 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Rist nøttekjernene i langpannen i ovnen ved 175 C i noen minutter. Da kommer nøttesmaken bedre frem. Rist pannen av og til. Du kan også riste nøttene i stekepannen. Rist pannen hele tiden slik at de ikke blir brent.
Legg nøttene over på et håndkle eller tørkepapir. Gni dem slik at skallet løsner.
Ha litt og litt nøtter i en morter, og støt dem grovt. Du kan også hakke dem i hurtigmikser. Bland med bakepulveret.
Pisk eggehvitene til stivt skum med mikser. Tilsett sukker, litt og litt. Fortsett piskingen til røren er blank og hvit.
Legg bakepapir i bunnen på en langpanne, 20 x 30 cm.
Vend nøttene inn i marengsmassen. Bre massen utover langpannen, men ikke helt ut. La det være igjen ca 1 cm mot kanten slik at marengsen får utvide seg under stekingen.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 150 C i ca 40 minutter. Marengsen skal få litt farge. La den avkjøles i langpannen.
Legg den over på rist. Dra bort bakepapiret. Del bunnen i to lengder. Legg ikke bunnene sammen før du skal servere dem.
Stivpisk kremen. Sprøyt eller bre litt krem rundt kanten på en av bunnene. Fyll mellomrommet med avrente eller tinte bær. Legg på neste bunn.
Pynt med krem og bær. Server terten straks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9003)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift