Frityrstekt hvalkjøtt 3





Frityrstekt hvalkjøtt 3 inneholder 171 Kalorier, 9 g Karbo, 13 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Frityrstekt hvalkjøtt 3 har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Frityrstekt hvalkjøtt 3 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 800grhvalkjøtt
Solsikkeolje til steking

Marinade

1dlrødvin
0,5dlolje
0,25dlsoyasaus
1dashrødvinseddik
Ca 5,5dråpe(r)peppersausIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Litt grovmalt pepper
Evt. et knust hvitløkfedd

Frityrrøre

2stkeggehviter
6ssmaisenamel
Ca 3ssvæske

Sursøt Saus

1glassUncle Bens
80gr(frityrolje, mengden som tas opp av kjøttet og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Frityrstekt hvalkjøtt 3!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier170.52697.28Kcal
Protein13.0053.16gram
Karbohydrat9.0336.92gram
Kostfiber0.060.25gram
Fett8.6635.41gram
Mettet fett1.827.44gram
Alkohol0.62 %
Salt0.753.08gram
Pris på oppskriftenKr 14.07Kr 57.53Kroner
Hele oppskriften veier1 636 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1) Skjær opp kjøttet i små, tynne biffer – 1/2cm tykke og størrelse som et kredittkort. (Bruker du dypfryst kjøtt, er det lettere å skjære når det er nesten tint.)

2) Rør sammen ingrediensene til marinaden og ha i kjøttet. Blandingen bør stå minst to timer, men kan gjerne stå over natten.

3) Rør sammen frityrrøren. Juster tykkelsen med litt væske, den skal være litt tynnere enn softis. Den væsken du sper med bør helst være øl, (bayer, pils eller lettøl) da tilføres kullsyre, som gjør den luftigere. Farris, tørr sherry eller rødvin gjør også nytten, vann er en nødløsning.

4) Ta kjøttet opp av marinaden og la det stå og renne av seg. Hell ca 1 cm olje i en wok, evt. en stekepanne. La det bli skikkelig varmt, det skal være på grensen til at det ryker. Tørk godt av kjøttet og dypp et stykke ned i frityrrøren, legg det i woken og la det steke i ca. 30 sek. Snu det og stek det i 25 sek. Prøv om det er passe stekt før du steker resten. Ikke fyll opp woken/pannen, stek maks 3 stykker om gangen.

Serveres med ris og sursøt saus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hvalbiff
(Intern: 19794)
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-06-21
Oppdatert dato:2005-06-21
Lesere: 2317 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.