Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Gjeddegrateng oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Gjeddegrateng



Gjeddegrateng inneholder 114 Kalorier, 4 g Karbo, 13 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Gjeddegrateng har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gjeddegrateng er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grnytrukken gjedde
Ca 2,5sssmør/margarin
Ca 4,5sshvetemel
muskatblomme
litt tørket brød
4dlmelk
3stkegg
1dashsalt
Dill og evt. litt løk




Næringsdeklarasjon for Gjeddegrateng!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113.69353.95Kcal
Protein12.9540.32gram
Karbohydrat3.8311.92gram
Kostfiber0.110.34gram
Fett5.1516.03gram
Mettet fett2.748.53gram
Salt0.240.76gram
Pris på oppskriftenKr 8.52Kr 26.53Kroner
Hele oppskriften veier1 245 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens Gjedda fri for skinn og ben.
Lag en tykk saus av smør/margarin, hvetemel og melk. Bruk ev. kokekraft dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå gjedde i sausen, må sausen være ekstra tykk. Avkjøl sausen litt.

Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt og muskatblomme. Muskatblomme er det vanligste krydder i gjeddegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder. Bland gjedda ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen. Stek gratengen 40-50 minutter ved 200 grader på nederste rille.

Server straks, for den faller lett sammen.

Gjeddegratengen kan også tilsettes kokt makaroni eller kokte grønnsaker. Da kan en bruke litt mindre mengde Gjedde. Dette kan være aktuelt om en bruker rester av kokt fisk. Dersom du vil ha en ekstra luftig og fin grateng må du skille eggeplommer og -hviter. Rør plommene inn i sausen og smak til med salt og muskatblomme. Bland inn fisken. Pisk eggehvitene stive. Vend den stivpiskede eggehviten forsiktig inn.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Etegilde
(Intern: 1932)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-10-11
Oppdatert dato:2002-10-11
Lesere: 2923 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 157,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.