Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Grunnoppskrift på postei og paté oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Grunnoppskrift på postei og paté



Grunnoppskrift på postei og paté oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Postei eller paté er malt farse av kjøtt, fisk eller innmat. Paté har oftest grovere struktur enn postei og kan fungere som egen rett. Postei servert i formen som den er stekt i, blir ofte kalt for terrin.

Oppskriften inneholder 185 Kalorier, 3 g Karbo, 16 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Grunnoppskrift på postei og paté er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
750grlever fra svin eller storfe
350grmedisterdeig
6stkansjosfileter
3tssalt
0,5tspepper
2stkegg
2dlfløte




Kalorier og næringsinnhold i Grunnoppskrift på postei og paté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier184.692 868.48239.04Kcal
Protein15.56241.6720.14gram
Karbohydrat2.7743.023.59gram
Kostfiber0.020.310.03gram
Fett12.37192.1216.01gram
Mettet fett5.7689.467.46gram
Salt2.2134.322.86gram
Pris på oppskriftenKr 8.53Kr 132.48Kr 11.04.-
Hele oppskriften veier1 553 totalt1 553 pr porsj129 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

1. Om ønskelig kan leveren kokes i ca. 10 minutter. Avkjøl og del så i mindre biter.
2. Kjør alle ingrediensene til patéen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
3. Visp egg og fløte lett sammen og spe til en glatt deig/røre. Tilsett smaksingredeienser.
4. Hell røren i patéformer og stek i vannbad ved 170° C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Patéen skal kjennes fast når du trykker på den.

Forslag til smak på postei:
* Syltet grønn eller rød pepper
* Krydderurter, friske eller tørkede
* Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær – ca. ½ - 1 ts av hver

Forslag til smak på paté:
* Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967879)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-02
Oppdatert dato:2013-12-02
Lesere: 3045 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skinkepaté.Skinkepaté.
Denne retten har 191,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift på postei og paté.Grunnoppskrift på postei og paté.
Denne retten har 184,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.