Hardangerlefser





Mengden hvetemel er litt usikker, men jeg har beregnet 1,2 kg pga næringsbregningen. Prøv deg frem.

Oppskriften inneholder 377 Kalorier, 50 g Karbo, 6 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hardangerlefser er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3kopp(er)setersrømme eller kefir
1kopp(er)farin
1kopp(er)lys sirup
1kopp(er)smør
4tshjortesalt
Ca 1,2kgmel til passe deig

Klining:

1dashsmør
sukker
kanel


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hardangerlefser!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier376.9810 042.75Kcal
Protein5.80154.51gram
Karbohydrat50.151 336.00gram
Kostfiber1.5340.76gram
Fett16.68444.36gram
Mettet fett10.17270.93gram
Salt0.164.35gram
Pris på oppskriftenKr 3.39Kr 90.31Kroner
Hele oppskriften veier2 664 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm sirup og bland det øvrige sammen. Hjørtesalt blandes i til slutt. Bruk minst mulig mel. Deigen bør hvile litt.
Rulles med kjevle og skjæres runde på størrelse med en frokostkasjett. Stekes lyse brune. Legges utover til de blir kalde. Legg på 2 og 2 sammen med denne kliningen:

Smør og sukker røres hvit, tilsett kanel. Skjæres i spissen som man skjærer en kake. Legges i boks med tett lokk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 100024)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-02-16
Oppdatert dato:2005-02-16
Lesere: 14740 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.