Mengden hvetemel er litt usikker, men jeg har beregnet 1,2 kg pga næringsbregningen. Prøv deg frem. Oppskriften inneholder
379 Kalorier,
50 g Karbo,
6 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hardangerlefser er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 13 lesere
Lesere:
17676 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hardangerlefser!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 379.10 | 10 099.22 | Kcal |
Protein | 6.06 | 161.44 | gram |
Karbohydrat | 50.15 | 1 336.00 | gram |
Kostfiber | 2.25 | 59.94 | gram |
Fett | 16.64 | 443.29 | gram |
Mettet fett | 10.32 | 274.92 | gram |
Salt | 0.16 | 4.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.39 | Kr 90.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 664 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 52,91 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm sirup og bland det øvrige sammen. Hjørtesalt blandes i til slutt. Bruk minst mulig mel. Deigen bør hvile litt.
Rulles med kjevle og skjæres runde på størrelse med en frokostkasjett. Stekes lyse brune. Legges utover til de blir kalde. Legg på 2 og 2 sammen med denne kliningen:
Smør og sukker røres hvit, tilsett kanel. Skjæres i spissen som man skjærer en kake. Legges i boks med tett lokk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 100024)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-02-16
Oppdatert dato:2005-02-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.