Fotograf:
Brødfakta
Ingredienser
1 porsjon
3 kg kokte, malne poteter, lunkne
surdeig (ein klatt gjærdeig frå tidlegare bakedag)
0,1 kg gjær oppløyst i lunka vatn
0,5 kg kneippmjøl (grovt kveitemjøl)
fint rugmjøl til passe fast deig.
Fremgangsmåte:
Står til heving natta over, i alle høve 4-5 timar.
Meir rugmjøl i. Hævast att 1 times tid.
Vert laga til kaker så vide som ein frukosttallerk og ca 2 cm tjukke.
Ligg til hæving på lun plass ein halv times tid.
Stikkast med gaffel 4-5 gonger i kvar kake.
Steikjast på helle med ikkje for sterk varme om lag 15 min. på kvar side.
Kan også bruka fint kveitemjøl i staden for rug, men vert knapt så gode da.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brødfakta
(Intern: 2237)
Kategori:
Kaker
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift