Hjemmelaget pasta



Hjemmelaget pasta oppskrift.
Fotograf: Astrid Hals
Egg, mel og litt salt er alt hva du behøver for å lage hjemmelaget pasta. Her viser vi deg hvordan du ved hjelp av en pastamaskin enkelt tryller frem tynne pastaplater, som du videre kan lage pastaplater, spagetti og tagliatelle av.

Oppskriften inneholder 279 Kalorier, 39 g Karbo, 13 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjemmelaget pasta er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 6 lesere
Lesere: 11816 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
175grhvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
0,5tssalt
2stkegg
2stkeggeplomme




Næringsdeklarasjon for Hjemmelaget pasta!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier278.69226.70Kcal
Protein12.7110.34gram
Karbohydrat38.6331.42gram
Kostfiber2.692.19gram
Fett7.556.14gram
Mettet fett2.041.66gram
Salt1.200.98gram
Pris på oppskriftenKr 2.66Kr 2.16Kroner
Hele oppskriften veier325 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo55,44 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.

2. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.

3. Når nesten alt melet er absorbert i melet kan du samle alt til en deig med hendene. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan mange ganger kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir smidigere og lettere å jobbe med.

4. Pastadeigen er ferdig knadd når den er myk, smidig, elastisk, varm og god. Hvis den kleber litt til benken drysser du bare på litt mer mel og knar litt til.

5. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før du kjevler den ut eller kjører den gjennom pastamaskin.

Pastadeigen er nå klar, men den tåler godt å stå i kjøleskap i noen timer før den skal brukes. Husk da å ha den på benken i en halv time før du jobber med den.

6. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket(O) og kjør/sveiv deigen gjennom.

7. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.

8. Kjør pastaen igjennom maskinen igjen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn som du vil ha den. Vanligste trinn for ravioli, spagetti og tagliatelle er trinn 6 på maskinen.

9. Skal du lage ravioli har du nå gjort alt helt frem til fylling. Skal du lage spagetti eller tagliatelle deler du pastaleiven opp i lengder à ca. 30 cm. Deretter kjører/sveiver du dem igjennom tagliatellehjulet eller spagettihjulet på pastamaskinen.

Pastaen er nå klar til koking, men du får aller best resultat om du lar den får tørke i noen minutter først.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 26500)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-10-20
Oppdatert dato:2022-03-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ravioli med brunet safransmør.Ravioli med brunet safransmør.
Denne retten har 286,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget pasta.Hjemmelaget pasta.
Denne retten har 278,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsnurrer.Kyllingsnurrer.
Denne retten har 219,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ravioli med eggeplomme.Ravioli med eggeplomme.
Denne retten har 336,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.