Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Ravioli med eggeplomme oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Ravioli med eggeplomme



Ravioli med eggeplomme oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
En ravioli sentrert med en myk og herlig eggeplomme; det er skikkelig kokkekunst. Italienerne kaller gjerne slike ravioli "Ravilo con sorpresa" - en overraskelse.

Oppskriften inneholder 336 Kalorier, 24 g Karbo, 11 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ravioli med eggeplomme er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
200grdurumhvete eller tipo 00, vanlig hvetemel kan også brukes
2stkegg

Til fyllet

1begersnøfrisk naturell eller annen type kremost
2sshakket frisk timian
0,25tskvernet pepper
6stkeggeplomme

Til toppingen

50grsmør
0,5dlhasselnøtter




Næringsdeklarasjon for Ravioli med eggeplomme!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier336.241 061.69Kcal
Protein10.6733.69gram
Karbohydrat23.5874.45gram
Kostfiber1.705.37gram
Fett21.7668.71gram
Mettet fett9.5530.15gram
Salt0.441.39gram
Pris på oppskriftenKr 6.43Kr 20.30Kroner
Hele oppskriften veier632 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Legg melet i en haug. Lag en grop i midten, knekk egg i gropen. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
2. Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.
3. Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd.
4. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd.

Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.

5. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom.
6. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.
7. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut.
8. Bland sammen kremost, hakket timian og pepper etter smak. Legg blandingen i en sprøytepose.
9. Kutt ut to runde pastabiter per ravioli, for eksempel med et syltetøysglass. Sprøyt en ring av kremosten på den ene pastabiten. Ringen må være større enn en eggeplomme, men det må fortsatt være plass utenfor til å klemme raviolien sammen.
10. Legg eggeplommen midt på pastabiten. Plommen må være hel. Legg den andre pastabiten oppå,
11. Klem de to pastabitene sammen i kanten. Start fra en kant og beveg deg rundt egget, bruk gjerne en gaffel. Det er veldig viktig at det blir så lite luft igjen som mulig – samtidig må du selvfølgelig unngå at eggeplomma sprekker.
12. Når du har ravioliene klare, varmer du opp vann med salt til kokepunktet i en gryte. Mens du venter, smelter du smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsetter du hakkede hasselnøtter, og lar smøret trekke til seg smaken og brunes.
13. Når vannet koker, har du i ravioliene i vannet i 2 minutter. Ta så ravioliene forsiktig ut av vannet, og vender dem noen sekunder i det varme nøttesmøret. Servér med nøttesmør og ekstra hasselnøtter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32553)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Innlagt dato:2016-09-22
Oppdatert dato:2016-09-22
Lesere: 895 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ravioli med eggeplomme.Ravioli med eggeplomme.
Denne retten har 336,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ravioli med brunet safransmør.Ravioli med brunet safransmør.
Denne retten har 292,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsnurrer.Kyllingsnurrer.
Denne retten har 217,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget pasta.Hjemmelaget pasta.
Denne retten har 274,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.